Aksa Jeneratör, Jeneratörlerin Devreye Girme Süresini 8 Saniyeye İndirdi

Dünyanın ilk 5 jeneratör üreticisinden biri olan AKSA Jeneratör, yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleriyle inovatif ürünlere imza atıyor. Bu çalışmaların son ürünü jeneratörün 8 saniyede devreye girmesini sağlayan CBE (Close before excitation) oldu.

Türkiye’nin lider jeneratör markası AKSA Jeneratör, kesintisiz enerji için sunduğu ürün ve hizmetlerini sürekli yeniliyor. AKSA Jeneratör, pazara ekonomik, çevreci ve inovatif ürünler sunabilmek için Ar-Ge’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, son dönemde yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla jeneratörlerin devreye girme süresini 8 saniyeye indirmeyi başardı. AKSA Jeneratör’ün enerji güvenilirliği sağlayan CBE ürünü, özellikle hastanelerde maksimum 10 saniyelik kesintiye tahammül edebilen ameliyathane, yoğun bakım, radyoloji gibi bölümler açısından hayati önem taşıyor. AKSA’nın bu yeni ürününün hedefinde hastanelerin yanı sıra havalimanları, demir çelik sektörü, data centerlar ve alışveriş merkezleri gibi alanlar da yer alıyor.

Aksa Jeneratör Ceo’su Alper Peker

Standart bir jeneratörün devreye girme süresinde dünya ortalamasının 15 saniye olduğunu belirten Aksa Jeneratör Ceo’su Alper Peker,Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu süreyi kısaltmak için neler yapabileceğimizi araştırmaya başladık ve bunu başardık. 2008 yılında başladığımız çalışmalarımıza son şeklini bu yıl 3.havalimanı projesiyle birlikte verdik. Mevcut ürün üzerinde yapılan geliştirmeyle artık jeneratörün devreye girme süresi 15 saniyeden 8 saniyeye iniyor. Geliştirdiğimiz bu ürün genellikle çoklu jeneratör gruplarının senkronize olarak yükü besleme durumlarında önem arz ediyor. Örneğin 10 adet senkron jeneratörün normalde paralel hale geçerek yükü besleyebilme süresi yaklaşık 30-40 saniye arasıdır. Biz bu işi 8-10 saniye de yapabiliriz diyoruz ve alternatörün ikaz sisteminde ayarlamalar yaparak süreyi kısaltıyoruz” dedi.

Yeni ürünlerinin sadece bu iyileştirme ile sınırlı olmadığını belirten Peker, şöyle devam ediyor: “En son geliştirdiğimiz ürünlerden biri de hibrit jeneratör. Bu jeneratör genellikle 48v dc yurtiçi ve yurtdışı bütün Telekom yükleri için geliştirildi ama isteyen müşteri bu ürünün çıkışına inverter bağlarsa 220vac olarak yazlığında da kullanabiliyor. Bu ürünümüze güneş paneli de akuple edilebiliyor. Jeneratör kendini 2-3 yıl içinde amorti ediyor.”