Schneider Electric Innovation Summit İstanbul 2024 etkinliği 7-8 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlendi.

Schneider Electric Innovation Summit İstanbul 2024 etkinliği 7-8 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlendi.

Schneider Electric Innovation Summit İstanbul 2024 etkinliği 7-8 Ekim 2024 tarihlerinde Zorlu PSM İstanbul’da düzenlendi.

Harvard Business Review Türkiye ve Medya partneri CNBC-e katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Dijital dönüşümü hızlandırmak ve inovasyonla güçlü bir etki yaratmak üzere sektör liderlerinin bir araya geldiği etkinlikte sektör liderlerinin yer aldı. Etkinlikte karbonsuzlaşma ve verimlilik için kritik önem taşıyan dijitalleşme ve elektrifikasyon yenilikleri ele alındı.

Etkinlikte yenilikçi çözümleri keşfetmek ve sektörlerin geleceğini şekillendiren teknolojileri tanımak üzere birçok panel düzenlendi.

Innovation Summit İstanbul Açılış Konuşmaları sırasıyla Schneider Electric, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı İsmail Yamangil, Schneider Electric, Uluslararası Operasyonlar Kıdemli Bölge Başkanı Manish Pant ve Schneider Electric, Endüstriyel Otomasyon Global Başkan Yardımcısı Barbara Frei tarafından gerçekleştirildi.

Etkinliği 1. Gününde aşağıdaki konularda paneller düzenlendi;

*Serdar Turan moderasyonunda gerçekleşen sahnede Fazıl Oral, Akan Abdula ve Cenk Ulu  4 ayrı oturumda, dünyanın, jeoekonomik dengelerin, iş dünyasının ve tüm bunlar ekseninde tüketicinin nasıl değiştiğini ele aldılar.

*Moderatörlüğünü Servet Yıldırım’ın yaptığı ‘’Sürdürülebilirlik Temelli Dönüşüm’’ panelinde panelistler Ahmet Dördüncü, Sule Kilic, Ediz Gunsel,Durmuş Topçu ve Serdar Turan sürdürülebilirliğin iş dünyasını nasıl dönüştürdüğü konularında bilgiler verdiler.

*Dr. Sertaç Doğanay’ın moderatörlüğünde “AVEVA: Endüstriyel Yazılım ile Geleceğimizi Yeniden Şekillendiriyoruz’’ panelinde ise konuşmacılar Gül AKTAŞ KUŞ, Özcan Söke, Taner Özdemir ve Ayhan Demirci ile endüstriyel yazılım çözümleri ile operasyonel verimliliği artıran çözümlerin sektöre sağladığı katkıları ele aldılar.

*Enerji sektöründe üretken yapay zeka uygulamalarının nasıl verimliliği artırdığı ve operasyonları dönüştürdüğü ‘’Enerji Sektöründe Üretken Yapay Zeka’’ panelinde de Elif Düşmez Tek moderasyonunda gerçekleşti.Panelde Barış Yenidünya, Çağdaş Akarsu, Erman Terciyanlı, Ömer Yatkın ve Hasan Tarık Zor konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

İlk günün son panelinde ise ‘’Türkiye’nin Büyümesi ve OSB’lerin Dijital ve Yeşil Dönüşümü’’ başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan konuşmacılar Memiş Kütükçü, Gül Akyürek Balta, H.Ruhi Koçak ve Metin Saraç ile organize sanayi bölgelerinin dijital ve çevresel dönüşüm süreçlerini değerlendirdiler.

www.elektrikhaber.com haber merkezi / Mustafa FAZLIOĞLU