Siemens Türkiye, Mühendislik Kurulu ile Topluma Katkıda Bulunmaya Devam Ediyor

Mühendislik mükemmelliğini elde etmek, bilgi paylaşımı sağlamak ve mühendislik katkısını topluma daha iyi yansıtmak amacıyla hayata geçirilen Siemens Mühendislik Kurulu, Teknik Mentorluk Programı ile şirket çalışanlarının yetkinliklerini artırmak ve şirket içi iletişimi geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak sosyal sorumluluk konularına da odaklanan Siemens Mühendislik Kurulu, Darüşşafaka Robot Kulübü’ne süreç ve kaynak açısından destek olurken, kadın mühendisler konusunda Siemens Çeşitlilik Kulübü ile ortak çalışmalar da yürütmeye başladı.

2014 yılında mühendislik mükemmelliğini elde etmek, süreçlerin iyileşmesini ve bilgi paylaşımını sağlamak, bu bilgiyi muhafaza etmek ile mühendislik katkısını topluma daha iyi yansıtmak amacıyla hayata geçirilen Siemens Mühendislik Kurulu; Ulaşım, Bina Teknolojileri, Enerji Yönetimi, Dijital Fabrika, Ar-Ge ve Kurumsal Teknolojiler gibi birçok gruptan temsilciyi bünyesinde barındırıyor.

Siemens Türkiye’de gerek teknik gerek sosyal sorumluluk alanlarında önemli aktiviteler gerçekleştiren Siemens Mühendislik Kurulu, bu sayede şirket içi süreçlerin gelişimini sağlama ve doğrudan mühendislik yapan gruplar arasındaki iletişimi güçlendirme misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Siemens Türkiye’de görev yapan ve Mühendislik Kurulu’nun üyesi olan tüm mühendisler, bu sayede bilgi ve tecrübelerini sadece teknik alanda değil, sosyal sorumluluk alanında da aktif olarak kullanabiliyor.

Son olarak Mühendislik Günü etkinliğinin ikincisini gerçekleştiren Siemens Mühendislik Kurulu, şirket bünyesinde görev yapan “Senior” ve “Lead” mühendislere sertifikalarını da dağıttı.

Mühendislik katkısı topluma yansıtılıyor

Günümüzün değişen ihtiyaçları ile Siemens’in gelişen stratejisine bağlı olarak, Mühendislik Kurulu bünyesinde yer alan çalışma grupları da değişim gösterebiliyor. Kurulda “İnsan” ve “Kurumsal Hafıza” grupları, ana çalışma gruplarını oluşturuyor. Mühendislik Kurulu’nun alt çalışma grupları arasında, geleceğin mühendislerini yetiştirme sorumluluğuyla oluşturulan “Topluma Mühendislik Katkısı” da bulunuyor. Kurul, gerçekleştirdiği çalışmalarda profesyonel, eylem odaklı ve stratejik kararlar almayı amaçlıyor. Kararların uygulanmasında ve gerçekleştirilen etkinliklerde, şirket içinde genç çalışanların oluşturduğu “Studio Novitas” grubu ile çalışılıyor.

Siemens Türkiye’nin müşterileri ve çalışanlarının yanı sıra toplum için değer yaratma faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla yarı kurumsal, yarı sosyal bir kulüp önerisi de Mühendislik Kurulu içinde hayata geçiriliyor. Bu kulüp, bir problemin çözümü veya bir ihtiyacın karşılanması için bir araya gelip beyin fırtınası yapmayı, yaratıcı fikirler üretmeyi ve bu fikirleri proje yönetim teknikleriyle hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Teknik Mentorluk Programı başlatıldı

Mühendislik Kurulu, şirket çalışanlarının yetkinliklerini artırmak ve şirket içi iletişimi geliştirmek için Teknik Mentorluk Programı’nı da başlattı. Program çerçevesinde, kurumsal hafıza oluşturmak, bilgi ve veri paylaşımını sağlamak için kurulan ortak veri platformu, mühendislik süreçlerini iyileştirmek ve ortaklaştırmak adına doküman yönetimi ve kaynak planlaması çalışmaları yürütülüyor. Ayrıca mühendislerin çalıştığı projeleri yerinde görmelerini sağlayan ve farklı enerji yapılarının izlenmesini sağlayan teknik saha ziyaretlerine, Siemens dahilinde gerçekleştirilen online eğitimler, üniversite seminerleri, kariyer günlerine katılım, mühendis odaları aracılığıyla gerçekleştirilen webinarlar gibi önemli etkinliklere de imza atılıyor.

Siemens Mühendislik Kurulu, farklı sosyal sorumluluk çalışmalarına da odaklanıyor. Bu kapsamda Darüşşafaka Robot Kulübü’ne süreç ve kaynak açısından destek olan Kurul, kadın mühendisler konusunda Siemens Çeşitlilik Kulübü ile ortak çalışmalar da gerçekleştiriyor. Siemens Mühendislik Kurulu, önümüzdeki dönemde Siemens Türkiye’nin müşterileri, çalışanları ve toplum için çalışmalarına devam edecek.

Siemens hakkında:

Siemens AG (Berlin ve Münih), 170 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.

Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır.

30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens’in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.