VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’nin taslak programı hazırlandı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına İstanbul ve İzmir Şube yürütücülüğünde 22-25 Kasım 2017 tarihleri arasında MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi – İzmir’de gerçekleştirilecek VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’nin taslak programı hazırlandı.

Hidrolik pnömatik meslek disiplininin tek kongresi olarak 1999 yılından bu yana Makina Mühendisleri Odası tarafından İzmir’de gerçekleştirilen Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’nin altıncısının taslak programı hazırlandı. Kongrenin taslak programında bildiri sunumları, atölye çalışmaları, kurslar, konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, panel ve sosyal etkinlikler yer almakta.

Kongre açılış oturumunun ardından “Yeni Dünyayı Anlamak ve Hazırlanmak” konusunda Emin Çapa ve “Türkiye’de Büyüme ve Sanayisizleşme Tehlikesi” konusunda Mustafa Sönmez’in konferansları gerçekleşecek.

Hidrolik Pnömatik Kongresi için Yürütme Kuruluna ulaşarak yapılan değerlendirmeler sonucunda 17 oturumda 45 bildiri kongrede yer aldı.

Hidrolik Pnömatik Kongresi’nde katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği atölye çalışmaları bu yıl da önemli bir yer tutmakta. XIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’nde “Pnömatik ve Elektrik Tahrikli İş Elemanları ve Karşılaştırılması”, “Mobil Hidrolikte Endüstri 4.0 Uygulamaları”, “Pnömatik Teknolojisinde Devrim, Dijital Pnömatik, Motıon Terminal (Vtem)”, “Medikal Sistemler ve Laboratuvar Alanlarında Otomasyon Çözümleri”, “Mobil Uygulamalarda Elektronik Çözümler”, “Medikal Proses Ekipmanları, İlaç Hazırlama (Kemoterapi) ve Temiz Oda Uygulamaları”, “Sızıntı Bulma Teknikleri”, “Radyal Pistonlu Hidrolik Motorlarda Elektronik Deplasman Kontrolu”, “Hidrolik Pnömatik Sızdırmazlık Elemanlarında Montaj Teknikleri”, “Vinç Ve İş Makinalarında Yük Kontrol Ve Yük Tutma Valfleri”, “Yeni Nesil Servo Performanslı Oransal Valfler”, “Mobil Araçlarda Soğutma Uygulamaları”, “Pıck & Place Uygulamalarında Vakum Seçimi”, “Filtrasyon” ve “Kabin Stabilizasyon” konularında onbeş atölye çalışması gerçekleşecek.

Bu yıl kongrede Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından beş kurs düzenlenecek. Kongrede düzenlenecek kurslar “Pnömatik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri”, “Hidrostatik Tahrik ve Kapalı Devre Tekniği”; “Hidrolik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri”, “Hidrolik Devre Elemanları Ve Uygulama Teknikleri” ve “Hidrolik Boru Bağlantı Elemanları-Hidrolik Endüstrisinde Kullanılan Akışkan İletimi Elemanlarına Genel Bakış” olarak belirlendi.

Kongre kapsamında “Makina İmalatçılarının Hidrolik-Pnömatik Sektöründen Beklentileri”, “Hidrolik Akışkanlar”, “Makina Emniyeti ve İş Güvenliği”, “Geleceğin Teknolojileri” ve “Mühendis ve Ara Teknik Eleman Belgelendirmesi ve Sektörde İstihdam” ana başlıklarında beş yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek. Panelde ise “Hidrolik Pnömatik Sektöründeki Yeni Stratejiler” konusu ele alınacak.

Ayrıca hidrolik pnömatik sektörünün tüm taraflarını bir araya getirerek, yüz yüze yapılan görüşmelerle, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak sağlayacak VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi‘nin paralelinde düzenlenecek olan fuarda firmalar yeni ürün ve sistemlerini tanıtma ve bu ürünleri birinci elden kullanıcıyla buluşturma imkânı yakalayacaklar. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuar hakkında (0212) 334 69 00 no’lu telefondan detaylı bilgi edinilebilir.

Kongrede, ilk gün akşam düzenlenecek kokteyl ile katılımcılar günün sonunda keyifli zaman geçirme imkânı yakalayacaklar. Dört gün boyunca beş salonda yoğun bir programla gerçekleştirilecek XIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’ne sektörümüzün tüm ilgililerini ve sektörde faaliyet gösteren firmaları davet ediyoruz.

Kongre hakkında detaylı ve güncel bilgilere http://www.hpkon.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kongre programına BURADAN ulaşabilirsiniz: