Ayşe Yaman; Enerji ve Teşvik Danışmanlık Konusunda Çözüm Odaklı Projeler Üretiyoruz.

Ayşe Yaman; Enerji ve Teşvik Danışmanlık Konusunda Çözüm Odaklı Projeler Üretiyoruz.

Kocaeli de faaliyet gösteren firma enerji ve teşvik danışmanlığında çözüm odaklı projeler üretiyor.

Elektrik Elektronik Mühendisi Ayşe Yaman firması ve çözümleri hakkında elektrikhaber.com haber portalına şu açıklamalarda bulundu; Ayşe Yaman Danışmanlık enerji kimlik belgelendirme, hibe ve teşvik danışmanlığı ve süreç iyileştirme alanlarında teknoloji odaklı faaliyet gösteren bir firmadır. Elektrik-Elektronik mühendisliği altyapımızı, enerji yöneticiliği ve mühendislik yönetimi alanlarındaki stratejik bilgi birikimimizle birleştirerek işletmelerin verimliliklerini artırmalarına ve sürdürülebilir büyümelerine destek olmaktayız. Hizmet portföyümüzde enerji kimlik belgelendirme (EKB), enerji verimliliği danışmanlığı, süreç optimizasyonu ve stratejik yönetim yer almaktadır. Bununla beraber ASGE danışmanlık Kocaeli Şubesi olarak KOBİ hibe ve teşvik danışmanlığı hizmeti de veriyoruz.

Kısaca firmamızı şöyle özetleyebilirim; Enerji danışmanlığı çerçevesinde enerji yöneticiliği, enerji etüdü, verimlilik artırıcı projeler, karbon ayak izi hesaplama ve enerji kimlik belgelendirme hizmetleri veren ve bununla beraber Kosgeb, Tübitak ve Kalkınma Ajansı destekleri, yatırım teşvik belgesi ve kalite yönetim danışmanlığı (ISO ve AS9100 Belgelendirme) hizmetleri veren konusunda uzman bir kuruluşuz. Mesleğim gereği mühendislik müşavirlik hizmetlerini de vermekteyiz. Firma olarak enerji verimliliği bilincini yaygınlaştırarak eğitim, seminer ve faaliyetleri düzenlemeyi ilke edindik. Ayrıca çevre bilincini arttırıp okul ve kurumları bilinçlendirmek, kontrolsüz enerji tüketiminin çevresel etkilerini azaltmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amaçlarımız arasında yer alıyor.

Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımları hızla artış gösteriyor

Ayşe Yaman yenilenebilir enerji yatırımları hakkında ise önemli bilgiler verdi; Son yıllarda Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımları hızla artarken, özellikle güneş enerjisine yönelik ilgi giderek büyüyor. Ancak, bu büyümenin önündeki en büyük engellerden biri, trafo merkezi kapasite sınırlamaları. Lisanssız elektrik üretimi yapmak isteyen sanayiciler, OSB’ler ve yatırımcılar, bağlantı noktalarında kapasite yetersizliği nedeniyle projelerini hayata geçiremiyor. Oysa birçok işletme, şebekeye enerji vermeden, yalnızca kendi tüketimi için üretim yapmayı hedefliyor.
Bu noktada, şebekeye sıfır geri besleme şartıyla üretim yapılmasına olanak tanıyan 5.1.j modeli çözüm olarak öne çıkıyor.

Bu model kapsamında, üretilen enerjinin tamamının anlık tüketilmesi veya depolanması halinde, lisanssız santral kurulumu mümkün hale gelecek. Böylece, trafo kapasitesi engel olmaktan çıkacak, sanayiciler kendi enerjisini üreterek maliyetlerini düşürebilecek ve yeşil dönüşüme hızla uyum sağlayabilecek. Aynı zamanda, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkı sağlanarak yenilenebilir kaynaklardan daha fazla faydalanılması mümkün olacak.
Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilmesi, sanayici ve yatırımcıların önünü açmak adına büyük önem taşıyor. 5.1.j modeli ve lisanssız üretim süreçleriyle ilgili detaylı bilgi ve danışmanlık için bizimle iletişime geçebilirsiniz. www.ayseyaman.com.tr

www.elektrikhaber.com haber portalı / Mustafa FAZLIOĞLU