EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı 9-11 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlendi.

EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı 9-11 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlendi.

Bu yıl 18’cisi düzenlenen ve ülkemizin en önemli enerji etkinliklerinden biri olan 18’inci EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı bu yıl da enerji dünyasının öncü isimlerini buluşturdu.

Fuarın açılış konuşmalarında DOMİNO GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Murat DİLEK, Akkuyu Nükleer JSC Başkanı Anton Dedusenko ve Bosna Hersek Enerji Bakan Yardımcısı Admir Softic katılımcılara değerlendirmelerde bulundular.

Açılış konuşmasından konuşan Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek şunları dile getirdi;

EIF Türkiye’nin önde gelen enerji etkinliklerinden biridir ve her sene başarıyla bu etkinliğimizi düzenliyoruz. 2023 yılında başarıyla noktaladığımız EIF 2023 fuarının ardından 2024 yılında da  sektörde ki son gelişmeleri ele almak üzere sektörde ki 300’ün üzerinde firmayı bir araya getirdik. . Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz EIF 2023 , 254 yerli ve 50 yabancı firmanın katılımıyla ve 27.000’den fazla katılımcıyla oldukça fazla bir ilgi gördü.

EIF Kongresi’nin konusunu bu yıl “çevre ve elektrik” olarak belirledik ve küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yenilenebilir temiz enerji alanındaki düzenlediğimiz Kongre kapsamında düzenlenecek olan 31 oturum ile enerji sektörünün geleceği hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunmayı hedefliyoruz. Böylelikle enerji sektörünün geleceğine ışık tutacak ve her yıl daha geniş kapsamlı konuları ve konukları bir araya getireceğiz.

EFI Fuarı bu yıl 35.000 m²’lik geniş bir alanda, 5-6-7 ci salonlarda gerçekleşti. Fuarda güneş ve rüzgar enerjisi başta olmak üzere birçok yenilenebilir enerji kaynağı ürünleri ve uygulamaları tanıtıldı.

Öncelikle kendi işyeri ve evi için yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş ve rüzgar enerjisi santrali kurmak isteyen yatırımcılar için önemli olan fuarda sektördeki yenilikler katılımcıların beğenisine sunuldu.