PHOENIX CONTACT “Clipx Engineer” Mühendislik Yazılımını” endüstri kamuoyuna tanıttı. 

Clipx Engineer klemens dizilerinin, birleştirilmiş montaj plakalarının ve çıkış kutularının planlanması ve siparişi için geliştirilmiş mühendislik yazılımıdır.

Phoenix Contact tarafından organize edilen kontrol panosu imalatı için mühendislik yazılımı konulu “Clipx Engineer Tasarım Programı” lansmanı 12.09.2024 tarihinde firmanın Çamlıca Merkez Ofisinde gerçekleşti. Etkinliğe farklı illerden firma yetkilileri katıldı.

Firmanın bu sene içinde 4. Etkinliği olarak düzenlenen ürün lansmanında Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürü Bora Yurtsever, Phoenix Contact Danışmanı Halefşan Sümen ve Markalama, El Aletleri ve Pano İçi Montaj Ürünleri Ürün Grubu Yöneticisi Faruk Güler tarafından katılımcılara değerli bilgiler verildi.

Phoenix Contact’ın İstanbul Merkez Ofisinde 12 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen toplantı Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürü Bora Yurtsever’in hoş geldiniz konuşması ile başladı. Yurtsever Phoenix Contact’ın vizyon ve misyonu açıkladıktan sonra Türkiye ve Dünya endüstrilerine bakışını, katkılarını ve yapılanmasını özetledi.

“Tasarım Odaklı Düşünme” başlıklı konuşmasında Dr. Halefşan Sümen iş dünyası problemlerinin bulmaca türü ve gizem türü olarak iki kategoriye ayrıştırıldığını açıkladı. Bulmaca türü problemlerin çözüm becerilerinin MBA eğitimi ile kazanılabileceğini, gizem türü problemlere yönelik olarak “Tasarım Odaklı Düşünme” yaklaşımının geliştirildiğini ifade etti. Bu yaklaşımın doğduğu ülkenin Almanya olduğunu belirten Sümen, Almanların sıfırdan tasarım yapma konusunda dünya lideri olduğunu ve Clipx Engineer yazılımını da bu gözle görmek gerektiğini vurguladı.

Markalama, El Aletleri ve Pano içi Montaj Ürünleri Ürün Gurubu Yönetmeni Faruk Güler de Clipx Engineer’i ve eklentilerini açıkladı. Yazılımın kontrol panosu üretiminde klemens şeritlerinin, ürünlü rayların, montaj plakalarının, bağlantı kutularının etkin biçimde planlanmasını, markalanmasını ve üretime aktarılmasını sağladığını ve Phoenix Contact’ın tüm ürün gamını içerdiğini belirten Güler yazılımın avantaj ve kolaylıklarında söz etti.