Astor Enerji; 2025 Yatırım Yılımız Olacak.

Elektrik enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Türkiye’nin yerli lider Transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji 2024 İkinci çeyrek çalışmaları ve 2025 yılı projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

06.09.2024 tarihinde İstanbul Wyndham Grand Levent Otelde düzenlene basın toplantısında basın mensuplarının sorularına yanıtlar arandı.

Toplantıda Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel, Genel Müdür Yardımcısı (Finans, Muhasebe ve Mali İşler Direktörü) Olcay Doğan, Genel Müdür Yardımcısı (Yatırım ve Teknik Hizmetler) Dr.Fatih IŞIK yer aldı.

Toplantının ilk konuşmasında Genel Müdür Yardımcısı (Finans, Muhasebe ve Mali İşler Direktörü) Olcay Doğan şunları söyledi;

Astor Enerji A.Ş., 2024’ün ikinci çeyreğinde 23 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmıştır ve şirketin bu dönemde cirosu 2023 yılı aynı dönemine göre yüzde 35,4 oranında bir artış ile 11.5 milyar olmuştur. Şirketin ürün ve innovasyonları, sürdürülebilirlik faaliyetleri, sektör bilgileri, yatırımları, Ar-Ge çalışmaları ve finansal durum gibi birçok önemli bilginin yer aldığı rapora göre net dönem kârını %82 artarak 1,3 milyar TL’ye yükseltmiştir. Yurtdışı satışlarımız ise toplam hasılatın yüzde 40’ını oluşturmuştur.

Enerji Depolama konusunda da Çinli bir şirketle halihazırda bir işbirliğimiz var denemek için ürün siparişini verdik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Astor Enerji büyümeye devam ediyor ve 2025 Yatırım yılımız olacak.

Astor Enerji, mevcut fabrikalarının 105 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmasının yanı sıra, OSB içinde 228 bin metrekarelik yeni bir arsa alarak kapasite artırımı ve Emaye kaplı, izolasyonlu bakır, alüminyum üretimi için inşaat çalışmalarına başlamıştır. 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanan bu yatırımlar şirketin cirosuna, ihracat hedeflerine ve karlılığının artırılmasına önemli katkılar sağlayacak.

Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel ise şunları dile getirdi

2020 yılında 1000 kişi ile çalışırken bu rakam 2024 yılı itibarıyla yaklaşık 2000 kişiyi aşmıştır.

Sektörümüzün şöyle bir probleminden de bahsetmek gerekirse sahada çalışacak personel bulamıyoruz ev maalesef herkes masa başı iş istiyor. Sıkıntılarımız bu konuda çok ve maalesef sözde eğitim almış ama mesleğinden bihaber bir çok insan kaynağımız var.

Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı (Yatırım ve Teknik Hizmetler) Dr.Fatih IŞIK ise konuşmasında firmanın ürünleri ve yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

www.elektrikhaber.com haber merkezi / Mustafa FAZLIOĞLU (Elektrik Mühendisi(İ.T.Ü)