Phoenix Contact “Push – X” Teknoloji Dünyasını Tanıttı    

Kablo bağlantıları oluşturmada esnek ve rijit iletkenlerin yüksüklü veya yüksüksüz, bilinen en hızlı şekilde ve doğrudan bağlantılanmasını sağlayan çok yüksek güvenilirlikli inovatif sistem olan “PUSH – X”  kendisini tercih eden kurumları rekabet üstü konuma getiriyor!

Phoenix Contact 2024 yılının üçüncü lansmanında “Push – X Teknolojisi” ürünlerini tanıttı. İstanbul merkez Ofiste düzenlen etkinliğe belirli bölgelerden çok sayıda teknik kişi katıldı.

Toplantı Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürü Bora Yurtsever’in hoş geldiniz konuşması ile başladı. Yurtsever Phoenix Contact’ın vizyon ve misyonu açıkladıktan sonra Türkiye ve Dünya endüstrilerine bakışını ve katkılarını özetledi.

“Türkiye’de Elektriğin Kısa Tarihi” başlıklı konuşmasında Dr. Halefşan Sümen ülkemizde kurulan ilk hidroelektrik ve termik santraller, ilk motor, kablo, jeneratör, ampul fabrikalarından bahsettikten sonra enterkonnekte sisteme geçiş sürecini dile getirdi. Sümen geçmişte yaşanan gerilim düşümü problemlerini regülatörle çözmeye kalkan Türkiye’nin bu hata sayesinde bireysel çözümlerin toplamının toplumsal çözüm olmadığını öğrendiğini açıkladı. Sunum Phoenix Contact’ın Türk endüstrisi ile ilk kez geniş biçimde buluştuğu 1994 yılı Otomasyon fuarı ile son buldu. 

Endüstriyel Pano Bağlantıları Ürün Gurubu Yönetmeni Şafak Günaydın Push – X teknolojisinin Phoenix Contact’ın ünlü Push-in sisteminin üstünlüklerini içerdiğini, üzerine önemli yeni özellikler eklediğini vurgulayarak başladığı sunumunda yeni çözümün tüm iletken tiplerine uygun olduğunu, alet ve güç gerektirmediğini ve maksimum güvenilirlikte olduğunu ve zaman kazandırdığını belirtti. Günaydın konuşmasında Push – X serisi terminal blok modellerine ve Push – X serisi PCK konnektörlere ilişkin bilgiler de verdi.

www.elektrikhaber.com haber merkezi – Mustafa FAZLIOĞLU

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......