Yeni Nesil Akıllı ve Küçük Kontrol Röleleri

Yeni Nesil Akıllı ve Küçük Kontrol Röleleri, Esnekliği Sağlayacak ve Iot’u (Nesnelerin İnternetini) Destekleyecek.

Yıllar boyunca, akıllı ve küçük otomasyon sistemleri, mikro kontroller, küçük kontroller veya fonksiyon modülleri olarak anılan ürün grupları yani kontrol röleleri pek çok endüstride kullanıldı ve dünyadaki elektrik sistemlerinin güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynamıştır. Bugün pek çok uygulama kendi başına bir dönüşüm geçirmiş ve yerini proglamlanabilir lojik kontrolör ve yeni nesil akıllı rölelere bırakmıştır. En yeni uyarlamalara bakmaksızın, bu röleler hem endüstriyel hem de ticari proseslerde önemli rol oynuyor. Bu rölelerin easyE4 olarak da bilinen en son sürümü, kontrol rölelerinin en yeni neslini temsil ediyor.

188 adede kadar I/O easyE4’e bağlanabilir.

Kontrol de Değişiklikler

Bu alanda son dönemde kaydedilen gelişmelerden önce, sınırlı sayıdaki mevcut giriş/çıkışların ve programlama dilleri küçük kontrol cihazlarının kullanımına engel oldu. Bugün bu durum artık bir sorun teşkil etmiyor çünkü, yeni modeller çok geniş kapsamlı uygulamaları kapsamak için 188’in üzerinde I/O kontağına sahip. Çeşitli modüller hem dijital hem de analog giriş/çıkışlara yerel olarak bağlanabiliyor. Böylece programcıların elektriksel bağlantı şemalarından bağımsız hareket etmelerini mümkün kılıyor ve sonuç olarak daha esnek bir tasarıma yol açıyor.

Geleneksel Programlamadan Bir Adım Uzakta

Buna benzer teknolojilerde tecrübeye sahip üreticiler ve kodlayıcılar yeni cihazları kullanma ve programlama konusunda zorluk yaşamayacak. Bunun sebebi, kullanıcıların yapılandırılmış metni (ST) ve EDP dilini doğrudan cihaz üzerinde kullanabilme seçeneğine sahip olmalarıdır. Tüm programlar indirilebilir, bu da kesme fonksiyonlarının ve UF’lerin ( kullanıcı fonksiyon bloklarının) yaratılmasına olanak tanıyor. Yeni teknolojinin kullanıcıları, yeni ladder programını kullanarak gelişmiş programlama işlevini hayata geçirme seçeneğine sahiptir. Bu şekilde, kullanıcılar fonksiyon bloklarını devre şemasına, seri veya paralel kontakların sayısını kısıtlamadan, doğrudan entegre edebilir.

Bu programlama metodu yapılandırma olasılığını arttırmaktadır, böylece programlama lojiğini takip etmek daha kolay hale geliyor.

Ağa Bağlanmada Gelişim ve IoT

Küçük ve akıllı otomasyon sistemleri için haberleşme seçenekleri en önemli özelliklerden bir tanesidir. Bu özel ürün için, hem Ethernet hem de Modbus TCP, programlama ve ağa bağlanma amacıyla kullanılabiliyor. Bağımsız cihazlar ile haberleşirken easyE4, easy800 küçük kontrol cihazının özelliklerini göstermekte ancak Ethernet protokolü ile Easy-Net’in yerine geçiyor.{ut} {ut}

Yeni ve entegre Ethernet ara yüzüile  bu ürün herhangi bir LAN/WLAN router cihazına, tekrarlayıcıya veya standart dLAN sistemine bağlanabiliyor ve böylece IIoT networküne başarılı bir şekilde entegre olabiliyor. Buna rağmen, buna benzer ürünlere aşina olan kullanıcıların çoğu, CAN tabanlı Easy-Net protokolünün yokluğunu fark edemeyecek.

Daha Geniş Kapsam ve Otomasyon

Easy4, özellikle makine üretimi söz konusu olduğunda, bina tesisatlarında çok sayıda uygulama olanağı sunmaktadır. Girişlerdeki kesintiler farklı referanslama yöntemlerine ve konumlayıcı kontrollere olanak tanırken, rölenin değişen dekoderleri herhangi bir ek donanım olmadan da bağlantı yapılmasını sağlıyor. Küçük kontrollerde yapılandırılmış metin kullanımı, otomasyon sistemlerinde metin tabanlı programlamanın temel prensiplerini öğretme ve edinme adına uygun maliyetli bir yaklaşım sağlıyor. Simülasyon seçeneklerinin sayısı göz önüne alındığında, pek çok işlem herhangi bir donanım gerektirmiyor ve testler de bilgisayarın programlama taleplerinin çok yüksek olmadığını gösteriyor. Kısacası, easyE4 tüm kullanıcılar için uyarlanabilir, kullanımı çok kolay bir yapıyı size sunuyor.

Görselleştirme Alanındaki İyileştirmeler

En yeni teknolojik gelişmeler sayesinde, küçük kontrol cihazlarının küçük görselleştirme cihazlarının iki katına çıktığı biliniyor. EasyE4, bir adım daha ileri gidip, birden fazla dil seçeneği, birbirine karşılık gelen konum değiştirme kontakları ve maske yapısındaki elemanları tasarlarken renk kullanma seçeneği de dahil olmak üzere görselleştirme alanındaki diğer iyileştirmeleri de kapsıyor. Ekran, kullanıcıların üç farklı tek renkli arka planda içerikleri görselleştirmelerine olanak tanıyor ve akıllı telefon veya tablet yoluyla çok renkli ekranları bile sunabiliyor. Bugünün cihazları, birden fazla işlevi sunabilme ve bağlantılı cihazları bir araya getirebilme kabiliyetleriyle, elektrik endüstrisinde doruk noktasına ulaşan inovasyonların mükemmel bir örneği. Kontrol görevlerinin hayata geçirilmesini daha kolay, daha uygun ve daha hızlı hale getiren bu cihazlar, geniş çaplı pek çok uygulamada en uygun seçimdir ve endüstri profesyonellerinin zamandan tasarruf etmelerini sağlar.