Danfoss, endüstriyel soğutma çözümlerine yeni dijital gaz detektörünü ekledi

Danfoss’tan yeni nesil gaz kaçağı tespiti:Endüstriyel soğutmada dünya lideri yenilikçi Danfoss, endüstriyel soğutma çözümlerine yeni bir sabit gaz detektörü serisini ekledi. Yeni dijital gaz detektörü, uyumluluk ve doğru tespit yapma özelliklerinin yanı sıra, ilk kurulumundan uzun vadede işletmeye kadar çok daha kolay ve sezgisel çalışır.

Danfoss’un yeni nesil gaz detektörleri; iyileştirilmiş işletme güvenliği, kolay kalibrasyon ile birlikte yüksek servis verimliliği ve standartlara uyumluluğu sağlayan bakım prosedürleri için çok sayıda iletişim ve entegrasyon seçeneği sunan bir dijital platform üstüne kuruludur. Yüksek bir doğruluk seviyesi sunan sezgisel kullanıcı arayüzü, manuel müdahale ihtiyacını azaltarak çalışır; ayar ve kalibrasyon sırasında hata riskini en aza indirir. Basitten ağır hizmet modellerine kadar değişen sensör teknolojili ürün portföyü, soğutma sistemin soğutkan, uygulama ve güvenlik gereklerini en iyi şekilde karşılar.

Tak ve çalıştır: Kolay yapılandırma, kurulum ve bakım

Ürünün analog veya RS485 Modbus bağlantısı, merkezi sistemle kolay iletişimi mümkün kılar. Entegre röleli bağımsız gaz kaçağı tespit üniteleri, harici sistemlere doğrudan bağlanarak alarm cihazlarını etkinleştirebilir. Güçlü bir tak ve çalıştır çözümü için tüm gaz kaçağı tespit üniteleri, fabrika çıkışında soğutma ve PPM ayar gereksinimlerini karşılamak üzere ön yapılandırılır.

Yeni Danfoss gaz kaçağı tespit üniteleri, kalibrasyon sürecini daha da basitleştirmek için entegre bir kalibrasyon rutinine tabidir. Bu sayede gaz kalibrasyonu, potansiyometre ve multimetre kullanmaya gerek kalmadan ciddi anlamda basitleşir, kalibrasyon süresi ve hata riski azalır.Kolay servis için, ön ayarlı ve fabrika sertifikalı yedek sensörler, tüm sensör tipleri için mevcuttur.

Çalışma güvenliği ve bakım verimliliğinde artış

Ünitede, kontrol cihazında veya her ikisinde servis zamanının geldiğini gösteren servis uyarıları gibi özellikler, optimum bakım planlamasını destekler. Özel olarak tasarlanan PC aracı, her gaz kaçağı tespit ünitesinin çalışma süresini gösterirken, saha kalibrasyon raporları sağlayarak güvenlik dokümantasyonunu ve prosedürlerini destekler.

Danfoss gaz kaçağı tespit portföyü; EN 378:2016, ISO 5149:2014, IIAR 2-2017, ve ASHRAE 15:2016 standartlarıyla uyumlu olup kapsamlı güvenlik ve kolay kullanım özellikleri sunar.

Detaylı bilgi için: GDIR.danfoss.com

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......