Schneider Electric, otomasyon ve güç dağıtım sistemlerinde entegrasyona öncülük ediyor

Schneider Electric, dijitalleşme ve otomasyon ve güç dağıtım sistemlerinin entegrasyonu ile maliyet, zaman ve enerji verimliliği yaratacak yeni çözümler geliştirmeye devam ediyor.Şirket, bu çözümleriyle müşterilerinin rekabette güçlenmesi için yeni fırsatlar yaratıyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, endüstriler arasında verimlilik sağlamanın, güç dağıtım sistemleri ve otomasyon sistemlerinin gelişip yakınlaşmasına bağlı olduğunu vurguluyor. Entegrasyon çalışmaları, özellikle enerji alanında çalışan şirketler açısından oldukça verimli hale geliyor. Bu şirketler, değer zinciri boyunca maliyet tasarrufu sağlıyor, rekabette kalma şansı yakalıyor ve kuruluş çapında tamamen optimum hale getirilmiş operasyonlar için bilgi ve destek alabiliyor.

Gittikçe zorlaşan rekabet ortamı için yol haritası

Geleneksel olarak güç dağıtımı ve otomasyon sistemleri bağımsız olarak tasarlanır, işletilir ve kaynak sağlanır. Fakat gelişen teknoloji sayesinde enerji ve otomasyon dünyaları giderek dijital bağlantılı ortamlara dönüştü. Örneğin, güç açısından duyarlı otomasyon ekipmanlarının çalışır durumda kalmaları sağlam bir güç izleme programını gerektiriyor. Tersine otomasyon sistemleri, proseslerin hızını ve doğruluğunu artırarak güç güvenilirliğini ve maliyet tasarrufunu artırıyor.

Bu nedenle Schneider Electric dijitalleşmeye ağırlık verilmesi gerektiğini savunuyor. Artık, akıllı cihazlar ve gelişmiş araçlar kullanan kritik tesislerin güç ve otomasyon sistemleri birbirleriyle iletişim kurabiliyor ve en iyi performans için birlikte çalışabiliyor.

Endüstriyel otomasyon sistemleri, otomatikleştirilmiş operasyon ve kontrol için kontrol cihazları ve teknolojiyi kullanarak karmaşıklık ve insan becerileri arasında köprü kuruyor. Operasyonel bilgi sağlayarak, varlıklar ve üretim çıktısını en üst düzeye çıkarmak için kaynakların daha verimli kullanımını teşvik ederek, görevleri basitleştirerek ve tesis stratejilerini uygulayarak daha iyi ve daha hızlı karar almayı destekliyorlar. Otomasyon sistemleri üretim değerini arttırdığı gibi maliyetleri düşürüyor ve güvenliği geliştiriyor. Ayrıca şirketlerin yönetmeliklerle uyumluluğuna yardımcı oluyor.