Schneider Electric, dünyanın en az enerji harcayan AC/DC kontaktörünü piyasaya sürdü!

Schneider Electric’in geliştirdiği TeSys D Green kontaktör serisi, dünyanın en az enerji harcayan AC/DC kontaktörü olarak yeşil dönüşüme katkıda bulunuyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, işletmelerin enerji sorunlarını en aza indirip, verimliliği artırarak, küresel ısınmayı 2°C sınırının altında tutma vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Bu doğrultuda, dünyayı kontaktör ile tanıştıran Schneider Electric, 180 yılı aşkın tarihinde bir ilke daha imza atarak “yeşil ürün” serisine bir yenisini ekledi.

Schneider Electric, dünyanın en az enerji harcayan AC/DC kontaktörünü piyasaya sürdü!

Yeşil dönüşüm sloganıyla yola çıkan TeSys D Green kontaktör serisi, inovatif elektronik bobinleri sayesinde elektromekanik tip kontaktörlere kıyasla %80’e kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, röleye gereksinim duyulmadan doğrudan PLC kontrolü, daha az referans sayısı ile yalın ve kolay ürün seçimi ve sessiz çalışma performansı gibi özellikleriyle de öne çıkıyor.

TeSys D Green kontaktör serisinin temel avantajları ise şunlar:

✔Düşük kumanda akımı ile daha az enerji tüketimi

✔80 A’e kadar doğrudan PLC kontrolü

✔Bobin akımını izleme ve kontrol imkanı, mekanik şok ve titreşim kaynaklı kontak konumu değişiminin önüne geçebilme

✔Sabit açma/kapama süresi ile işletme güvenliği

✔Donanım iyileştirme söz konusu olduğunda işletmelerdeki mevcut kontaktörlerin yerine kolayca kullanılabilme

TeSys D Green; enerji tasarrufuna ek olarak anahtarlama ve kontrol çözümleri ile güvenilir ve bağlantılı olmanın yanı sıra endüstriyel sürecin her adımında da kullanışlıdır.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......