Gaziantep’te Sanayi 4.0’a Uyumlu Teknolojiler Masaya Yatırıldı

Mitsubishi Electric, Gaziantep’teki sektör temsilcilerine ileri teknoloji otomasyon ürünlerini anlattı..

Dünyanın önde gelen inovatif markalarından Mitsubishi Electric, Gaziantep’te düzenlediği seminerde fabrika otomasyon sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Etkinlikte, Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory konsepti ve ileri robot teknolojileri ile ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC – Heating, Ventilating and Air Conditioning) projelerinin otomasyon çalışmaları anlatıldı. Otomasyon sistemlerini tek çatı altında toplayan Panolu Inverter Çözüm Platformu başta olmak üzere yeni nesil ürün ve çözümler tanıtıldı.

Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında dünyanın ileri gelen markalarından Mitsubishi Electric, fabrika otomasyon sektörü temsilcileri için Gaziantep Divan Otel’de özel bir etkinlik düzenledi. Dünyada çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren fabrikalara hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlayan marka, Sanayi 4.0’a uyumlu inovatif teknolojilerini sektör temsilcilerine tanıttı. Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı e-F@ctory konsepti, ileri robot teknolojileri, ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC – Heating, Ventilating and Air Conditioning) projelerinin otomasyon çalışmalarının anlatıldığı seminerde, Panolu Inverter Çözüm Platformu ve Kompresör çözümleri hakkında bilgi verildi.

e-F@ctory ile yatırımı şekillendirme fırsatı

Gaziantep’te sektör temsilcilerini buluşturan etkinlikte Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory konsepti ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Güvenilir ve esnek üretim sistemleri kurmaya yönelik entegre bir çözüm olarak öne çıkan dijital fabrika konsepti e-F@ctory, üretimde hızı, kaliteyi ve verimliliği artırırken çok ciddi maliyet tasarrufu sağlıyor. Mitsubishi Electric bu konsept ile sanayicilere fabrikalarını Sanayi 4.0’ın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurma imkanı tanıyor. Fabrika yatırımından önce sanal bir fabrika oluşturarak ortaya çıkacak fabrikanın ve üretimin simülasyonunu gerçekleştirme, verimliliği değerlendirme ve oluşan çıktılar doğrultusunda yatırımı şekillendirme fırsatı sunuyor. Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptini kendi üretim bantlarında 2003 yılından bu yana kullanıyor ve bu sayede edindiği tecrübelerini ürünlerine ve müşterilerine yansıtıyor.

e-F@ctory ile yatırımı şekillendirme fırsatı

“Sensörsüz Çarpışma Kontrolü” hasarları önlüyor

Seminerin ilgi çeken konularından biri de Mitsubishi Electric’in ileri robot teknolojisi oldu. Robotların sağladıkları hız ve kolaylıklarla sanayide her geçen gün daha çok rol alacağı bilinciyle hareket eden Mitsubishi Electric’in robot kontrol ünitesi; hareket kontrolünün esnekliğini, sistemin hızını, doğruluğunu ve hassasiyetini sağlıyor. Ayrıca esneme fonksiyonları ile robot kolu bir çeşit yay görevi görerek kuvvete göre esniyor. İleri uygulamalar için Mitsubishi Electric robotlarına konveyör (taşıma bandı) ve ürün izleme, kuvvet kontrolü ve görme özellikleri kolaylıkla entegre edilebiliyor. “Sensörsüz Çarpışma Kontrolü” özelliği, robotun manuel ya da otomatik modda herhangi bir engele temas ettiğini tespit edebiliyor ve bu sayede çarpışmalardan kaynaklanabilecek hasar önlenebiliyor.

İnsan kolu hareketini taklit edebiliyor

Mitsubishi Electric’in RV-F serisi dinamik 6 eksenli robotu, insan kolu hareketini taklit edebilmesi ve 0,32 saniyelik döngü süreleri sayesinde çok yüksek hızlı sistemlerde kullanılarak verimliliği artırıyor. Dinamik yapısıyla esnek figürleri bile kolayca yapabilen 6 eksenli endüstriyel robotun çift kol yapısı, sadece hareket özgürlüğü açısından artı değer sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla kararlılık ve çok yönlülük sunuyor. RV-F serisi için çok dar alanlarda çalışmak hiç zor olmadığı gibi robotların duvar veya tavana monte edilmesi de sorun oluşturmuyor. Modele bağlı olarak 504 ila 2.050 milimetre aralığında yer alan Mitsubishi Electric robotlar, 2’den 70 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip.

Yenilikçi otomasyon sistem çözümleri tek çatı altında

Türk sanayisine yüksek katma değerli ileri teknoloji otomasyon çözümleri sağlayan Mitsubishi Electric, etkinlik kapsamında yenilikçi otomasyon sistem çözümlerini tek çatı altında toplayan “Panolu Inverter Çözüm Platformu”nu da tanıttı. Dış kabini Türkiye’de üretilen platform, endüstriyel tesislere ve alt yapı projelerine kısa sürede devreye alma imkanı sunuyor. Fan, pompa, kompresör, klima santrali, değirmen, konveyör, vinç, kırıcı, karıştırıcı ve açma-sarma uygulamaları gibi pek çok farklı prosesin otomasyonunu çok daha pratik ve verimli bir şekilde gerçekleştirme imkanı tanıyan “Panolu Inverter Çözüm Platformu”, içinde bulunan hazır çözüm parametreleri ve programları sayesinde ek donanım ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Bu platform, panolu inverter çözümünün yanı sıra PLC kontrol sistem çözümü, düşük harmonikli çözüm, fren ünitesi ve fren direnci çözümü, pano soğutma sistem çözümü gibi alanları da içerecek şekilde komple çözüm sunabilen bir alt yapıya sahip. Ayrıca geniş opsiyon yelpazesi ve modüler yapısı sayesinde tesisler ve projelerin ihtiyaçları doğrultusunda ister tek tek ister gruplar halinde tercih edilebiliyor.