Dünyanın en büyük ince film solar çatı projesinin modülleri Zorlu Solar’dan

Zorlu Solar, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde dünyanın en büyük ince film solar çatı projesi için güneş paneli satışı gerçekleştirdi.

Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Solar; Osmaniye Organize Bölgesi’nde yer alan Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’nde, çatı tipi güneş paneli kurulumlarında dünyada ilk beşe giren, ince film çatı kurulumlarında ise dünyanın en büyüğü olan projenin modül tedarikçisi oldu.

Zorlu Solar tarafından 85 bin adet ince film güneş panelinin sağlandığı projenin toplam kurulu gücü 10 MW. Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’nin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayacak olan bu proje ile aynı zamanda yıllık 10 bin tonun üzerinde karbon salınımının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, “Güneş enerjisi sistemleri ülkemizde de gelişmeye devam ediyor. Türkiye’de güneş ışıması çok daha fazla olduğu için bu konuda dünyadaki birçok ülkeden daha avantajlıyız. Bu potansiyeli değerlendirmek için güneş enerjisine yönelik farklı çözümlerin geliştirilmesi gerekiyor. Biz Zorlu Solar olarak bu konuda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Amacımız, önümüzdeki dönemde çatılara güneş enerjisi sistemlerinin yerleştirilmesini de içeren çok güçlü bir güneş enerjisi ekosisteminin oluşturulması. Osmaniye Organize Bölgesi’nde gerçekleştirilen bu proje bize bu yolda cesaret verdi ve güç kattı. Güneş enerjisi konusunda bir farkındalık yaratacağına inandığımız bu projede en başta doğru ekipmanı tercih ettikleri için proje sahibi Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akıllı enerji teknolojilerine yatırım yapan Zorlu Enerji Grubu, son dönemde en temiz enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisine yönelik yatırımlarını hızlandırmış bulunuyor. Grup, bu doğrultuda Zorlu Solar şirketi ile yurt içinde ve yurt dışında güneş enerjisinden elektrik üretme, solar fotovoltaik (PV) panelleri satma, satın alma, ihraç etme, bunları çatılara yerleştirme ve buna ilişkin her türlü kurulum ve danışmanlık hizmetini veriyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......