Schneider Electric, 8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde, Bina Yönetiminde Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 Konusuna Işık Tuttu

Schneider Electric, Türkiye İMSAD tarafından bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ne Gümüş sponsor olarak destek verdi.

‘Geleceğe Yatırım: Dijital Dönüşüm’ temasıyla düzenlenen zirvede, Schneider Electric Orta Doğu ve Afrika Endüstri İş Birimi Ticari İş Geliştirme Direktörü Yves Dumas, Endüstri 4.0 ve dijitalleşme odaklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, 26 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen 8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde Gümüş sponsor olarak yer aldı. Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD’ın organize ettiği zirvede Schneider Electric, Endüstri 4.0 alanındaki küresel deneyimini katılımcılarla paylaştı. ‘Geleceğe Yatırım: Dijital Dönüşüm’ temasıyla düzenlenen zirvede, Schneider Electric Orta Doğu ve Afrika Endüstri İş Birimi Ticari İş Geliştirme Direktörü Yves Dumas, yoğun ilgi gören bir konuşma gerçekleştirdi.

Müşterilerine sunduğu teknoloji ve çözümlerle Schneider Electric’in Türkiye’de Endüstri 4.0 hareketine öncülük ettiğini vurgulayan Dumas; “Hızlı şehirleşme, endüstrileşme ve dijitalleşme gibi megatrendler doğrultusunda 2050 yılında enerji tüketimi %50 oranında artacak. Nufus hızla artarken şehirleşme de büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Bu da inşaat sektörünün yeni binalar inşa ederken daha verimli ve yenilikçi malzeme, çözüm ve teknolojilere olan ihtiyacını artırıyor. Dolayısıyla endüstrileşme ve dijitalleşme de hızlanmak zorunda. Birbirine doğrudan etki eden bu trendlerin yönetiminde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler yaratmak misyonlarımızdan biri. EcoStruxure başta olmak üzere pek çok çözümümüzle bu konuda öncülüğü üstleniyoruz ve müşterilerimizi dijitalleşme ve Endüstri 4.0 yolculuklarında destekliyoruz” dedi.

EcoStruxure, Schneider Electric’in IoT (Nesnelerin İnterneti) özellikli, açık ve birlikte çalışmaya uygun sistem mimarisi ve platformu. Bağlantılı ürünler, ayrıt kontrolü ve uygulamaları, analitikler ve hizmetler kapsamında Her Seviyede İnovasyon sağlayan EcoStruxure mimarisi, her katmanda oluşturulan sınıfının en iyisi siber güvenlik sayesinde bağlantılı sistemlerde ölçeklenebilir tasarım ve çalışma imkânı sunuyor. Aynı zamanda EcoStruxure mimarisi ve platformunun, güçlü IIoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) teknolojisiyle, endüstriyel iş gücü, varlıklarının ve operasyonlarının güvenilirliğini ve kârlılığını gerçek zamanlı olarak kontrol etmek mümkün.

Bu çatı altında yakın zamanda geliştirilen EcoStruxure Building ise akıllı binalar için tüm bina ekosistemi içerisinde yüksek verimlilik, kârlılık, sürdürülebilirlik ve konfor sunuyor. EcoStruxure Building bina verilerinden değerli bilgiler elde edilmesini sağlayarak %30’a kadar daha verimli binalar yaratıyor. Sensörlerden hizmetlere kadar her şeyi birleştiren bu kapsamlı çözümleri ile EcoStruxure Building, HVAC, aydınlatma, yangın güvenliği, emniyet ve işyeri yönetimi gibi kilit bina sistemlerini bir araya getiriyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......