Danfoss, yeni nesil iSave 21 Plus modelini piyasaya sürüyor

Danfoss, Deniz Suyu Ters Ozmos Sistemleri (SWRO) tesisleri için yeni nesil popüler iSave 21 ERD modellerini piyasaya sürüyor.Soğutma Sistemleri’nin yeni nesil iSave 21 Plus modeli, önceki modellere kıyasla daha dayanıklı ve esnek olmasıyla dikkat çekiyor.

Temiz su kaynaklarının kıtlığı, birçok bölgede hayati önem taşımakla birlikte yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler gerektirir. Desalinasyon teknolojisinin öncülerinden olan Danfoss, temiz su kaynağına karşı artan talebi çevreye zarar vermeden karşılamak için en yüksek enerji verimliliğine sahip yüksek basınçlı çözümler sunuyor.

Danfoss, son olarak Deniz Suyu Ters Ozmos Sistemleri (SWRO) tesislerinin giderek artan enerji tasarrufu talebini karşılamak amacıyla kıyı ve açık denizlerde kullanılmak üzere yeni nesil iSave 21 enerji geri kazanım cihazını geliştirdi.

Enerji maliyetlerinde yüzde 60’a varan oranda tasarruf sağlayan yüksek verimli iSave 21 Plus, mevcut SWRO çözümlerine kolayca entegre edilerek ilk dakikadan itibaren tasarrufa başlıyor. Tek bir kompakt ünitede entegre basınç eşanjörünü, destek pompasını ve motoru bir araya getiren yeni iSave 21 Plus ERD, büyüklüğü 110 ila 350 m3 arasında değişen tesislerde optimum verimlilik sağlıyor ve kısa sürede kendini amorti ediyor.

Konuya ilişkin Danfoss Satış Müdürü Jesper Bentzen: “iSave 21’in yeni modelinde basınç desteği, yüksek güvenilirlik sağlayacak şekilde 3 bardan 5 bara yükseltildi. Üstelik, yeni iSave 21 Plus uzun çalışma süreleri boyunca yüksek verimlilik gösterir. Gelişmiş güvenilirlik, tasarım esnekliği ve yüksek verimlilik, yeni iSave 21 Plus’ın özelliklerinden bazıları.” dedi.

iSave 21 Plus modelinin yeni tasarımı, dikey veya yatay kuruluma olanak tanıyarak konteyner içi gibi kısıtlı alanlarda uygulama kolaylığı sağlar.

Enerji tüketiminde %60 tasarruf

SWRO işlemi esnasında yüksek basınçlı ters akımdan gelen hidrolik enerjiyi yakalayıp sisteme geri gönderen iSave 21 Plus, sistemin akış hızı ve büyüklüğünden bağımsız olarak enerji tüketimini yüzde 60’a varan oranda azaltır.

iSave 21 Plus, çalışma sırasında sağladığı önemli tasarrufların yanı sıra, ihtiyaç duyulan pompanın büyüklüğünü ve boru ile parçaların sayısını azaltarak sermaye harcamalarından da ayrıca tasarruf sağlar.

Türkiye gibi enerji maliyetleri yüksek ülkelerde deniz suyundan içme suyu elde etmenin en büyük sarf gideri elektriktir. iSave 21 Plus ile bu sarf gider azaltılarak yatırım amortismanı kayda değer oranda kısaltılabilir.

Danfoss iSave 21 Plus hakkında

Maksimum çıkış basıncı 83 barg ve maksimum fark basıncı 5 barg olan iSave 21 Plus modelinin akış aralığı 6-22 m3/s olarak dikkat çekiyor.

Hızı 500 ila 1,500 rpm arasında olan model, günlük su kapasitesi 110 ila 350 m3 olan SWRO tesisleri için güçlü bir çözümdür ve yüksek güven sağlamasının yanı sıra bakım dahil toplam maliyetin düşürülmesi için tasarlanmıştır.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......