Dünyanın dört bir yanından doğalgaz sektörünün önemli isimleri İstanbul’da buluşacak

INGAS 2017 DOĞALGAZIN GELECEĞİNE KÖPRÜ KURACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan İGDAŞ’ın Türkiye’nin ‘enerjide merkez ülke’ stratejisi doğrultusunda en önemli organizasyonu olan INGAS 2017, 2-3 Kasım’da dünyanın önde gelen sektör temsilcilerini İstanbul’da bir araya getirerek sektörün geleceğine ışık tutacak.

Bu yıl ‘Doğalgazın Geleceğine Köprü’ ana temasıyla gerçekleştirilecek olan İGDAŞ’ın dev organizasyonu INGAS 2017, dünyanın önde gelen 20 ülkesinden yabancı temsilcileri İstanbul’da buluşturuyor. 2-3 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek INGAS 2017 hakkında bilgi veren İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Bu yıl fuarla birlikte ziyaretçilerle buluşacak olan INGAS 2017, Türkiye’nin ‘enerjide merkez ülke’ stratejisine hizmet ederek İGDAŞ’ın bu alandaki sorumluluğunun bir kısmını yerine getirmemizi sağlayacak” dedi.

“HASSASİYET VE DESTEĞİ ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

Dünya doğalgaz devlerini İstanbul’da buluşturacak olan 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı’na (INGAS 2017) sayılı günler kaldı. İGDAŞ’ın Türkiye’nin en büyük kongre ve fuar organizasyonlarından biri olarak hayata geçirdiği INGAS 2017 ile ilgili konuşan İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, enerji sektörünün ülke ekonomisi için çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Hükümetimizin enerji sektörünün gelişimine gösterdiği hassasiyet ve desteği çok değerli buluyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın eş zamanlı yürüttüğü birçok projeyle vücut bulan ‘enerjide merkez ülke’ stratejisine sektördeki her kurum ve kuruluşun sahip çıkması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“INGAS: YENİ FİKİRLERİN ULUSLARARASI PLATFORMU”

Her zaman olduğu gibi bu yıl da sektöre büyük katkı sağlaması beklenen INGAS 2017’nin sektörün geleceğine ışık tutacağını ifade eden Çevik, “Dünyada doğalgaz sektörünün en saygın organizasyonlarından biri olarak kabul gören INGAS, her zaman olduğu gibi bilgi ve deneyimin yanı sıra en yeni fikirlerin, buluşların ve öngörülerin paylaşıldığı uluslararası bir platform olacak. ‘Doğalgazın Geleceğine Köprü’ kuracağımız INGAS, katılımcılara çok kapsamlı ve ufuk açıcı bir içerik sunacak. Bu doğrultuda da ağırlıklı olarak değişim, inovasyon, yeni teknolojiler ve AR-GE konuları ele alınacak” dedi.

“5 BİNİN ÜZERİNDE TEMSİLCİYİ BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Doğalgaz jeopolitiği, arz güvenliği, doğalgaz işletmeciliği, iklim ve çevre gibi konuların da INGAS 2017’nin başlıkları arasında yer aldığını belirten İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Dünyanın dört bir yanından, yirmiden fazla ülkeden, doğalgaz sektörünün önemli temsilcileri, bu konuları ele almak için INGAS’ta bir araya gelecek. Bu yıl geniş kapsamlı bir fuar, INGAS’ın bünyesinde yerini alacak. Fuarın ikili iş görüşmeleri için etkili bir platform olduğunu biliyoruz. İnanıyorum ki; bu platformda yerli ve yabancı birçok firma için ciddi bir iş hacmi ortaya çıkacak. Fuarla birlikte, INGAS’a olan katılım daha da artacak. Bu yıl INGAS’da, yurtiçinden ve yurtdışından 5 binin üzerinde uzman ve sektör temsilcisini buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“İGDAŞ AİLESİ OLARAK BİZ HAZIRIZ”

21’inci yüzyılın yükselen enerji kaynağının doğalgaz olduğunu ifade eden Çevik sözlerine şöyle devam etti: “Doğalgazın en temiz fosil yakıt olması nedeniyle ülkemizde de doğalgaz kullanımının hızla artacağını biliyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının açıkladığı hedefe göre; 2018 sonuna kadar 81 ilimizin tamamı da doğalgaza kavuşacak. Bugün Türkiye genelinde 40 milyonu bulan doğalgazla ısınan nüfus 50 milyona ulaşacak. Biliyorsunuz; İGDAŞ, sektörün okulu olarak kabul ediliyor. Bu açıdan baktığınızda sektörel sorumluluk ve görevlerimizin önümüzdeki dönemde daha artacağını görüyoruz. İGDAŞ ailesi olarak tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte buna hazırız.”

INGAS 2017’YE KİMLER KATILACAK?

INGAS 2017’ye Ürdün, Suudi Arabistan, Umman, İran, Irak, Rusya, Çin, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Nijerya, İngiltere, A.B.D., Almanya, İtalya ve Hindistan’ın aralarında bulunduğu yirmi farklı ülkeden katılım bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın da katılımının beklendiği INGAS 2017’nin kongre ayağına ise görüş ve düşünceleriyle sektöre küresel ölçekte yön veren konuşmacılar damga vuracak.

Konuşmacılar arasında öne çıkan isimler şöyle:

  • Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Saroviç,
  • Ürdün Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Genel Sekreteri Amani Al Azzam,
  • Arap Ülkeleri Ticaret Odası Başkanı Nael Raja Al Kabarati,
  • Uluslararası Gaz Birliği Başkanı David Carrol,
  • Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi Genel Sekreteri Ahmad Al-Zubi,
  • SVB Uluslararası Enerji Başkanı Sara Vakhshouri,
  • Avrupa Gaz Araştırmaları Merkezi Başkanı Isabella Moretti,
  • Hindistan Akıllı Şebekeler Forumu ve Global Akıllı Şebekeler Federasyonu Başkanı Reji Kumar Pillai,
  • Indrapastha Gas Limited (IGL) Ölçüm İşleri Başkanı Sushil Kumar,

Ayrıca INGAS 2017’nin kongre ayağında Türkiye’den sektörün önemli isimleri EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ve GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan konuşmacı olarak yer alacak.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......