Güvenlikte Yeni Trend: İris Tanıma

Geçiş kontrol sistemleri arasındaki en güvenli çözüm olan iris tanıma, Sensormatic’in yeni ürünü CMITech EF-45’le kuruluşlar için çok daha ekonomik hale geliyor. Kullanım ve kurulum açısından da iris tanımayı çok daha pratik hale getiren bu çözüm, yüz konumlama özelliğiyle 35 ile 45 santimetrelik mesafede sıra dışı bir kullanım kolaylığı sunuyor.

Cep telefonlarına kadar giren iris tanıma teknolojisi; yüksek güvenlik sunması, hızlı tarama becerisi ve daha düşük maliyetli oluşuyla diğer biyometrik geçiş sistemlerinin önüne geçiyor. Taklit ile kandırılması imkansız olan iris tanıma, diğer biyometrik sistemlere göre dış etkenlerden daha az etkileniyor ve hijyenik bir kullanım sunuyor. Kurumlar için pek çok avantajı sebebiyle tercih edilen bu teknoloji, Sensormatic’in sunduğu yeni çözüm ile çok daha pratik bir kullanıma kavuşuyor.

Sensormatic’in CMITech markalı yeni EF-45 İris Tanıma Sistemi modeli, pratik kullanım sunmasının yanı sıra, ekonomik olması ve farklı teknolojik özellikleriyle, piyasadaki rakiplerinden ayrılıyor.

Sezgisel Yüz Konumlama ile Selfie çekimi kadar kolay iris tanıma

Yüzlerini 5 inçlik, yüksek çözünürlüklü ve renkli ekranda görebilen kullanıcılar, ekrandaki kutu içine basitçe yüzlerini ortalayarak ve boyutlayarak doğal ve sezgisel bir biçimde pozisyonlarını ayarlıyorlar. Sistem, kullanıcıya yüzünü ekrandaki “çerçeveli kutuya” sığdırması için ileri veya geri gitmek gibi anlaşılabilir yönlendirmeler vererek uygun görüntü yakalama aralığına girmesini sağlıyor. İstenen konum sağlandığında, iris biyometrik görüntüleri otomatik olarak kaydediliyor ve tanıma sağlanıyor. Tüm bu süreci 1 saniye gibi bir sürede tamamlayan arabirim, akıllı telefonların “selfie” çekim modu gibi oldukça hızlı ve son derece anlaşılabilir yapıya sahip.

Son derece hızlı ve basit kullanım

Bu sistem ayrıca kullanıcı kaydı modunda 35 cm’den 45 cm’ye kadar geniş bir görüntü yakalama mesafesini destekliyor. Artık yüksek kaliteli iris biyometrik görüntüleri yakalamak hızlı, alışkın olmayan kullanıcılar da dahil olmak üzere herkes için son derece basit.

Sistem ayrıca iris görüntüsü yakalamakla beraber kullanıcı yüzünün tamamını da kaydedebiliyor. Bu şekilde isterseniz cihazın yüz tanıma özelliğini de kullanabilirsiniz.

Öne çıkan özellikler

Son teknoloji görüş tasarımı: En yüksek kalitede optikler ve çok süratli deklanşör hızları içeren görüş tasarımı sayesinde görüntü kalitesi kabul gören endüstri standartlarının üstüne çıkılıyor.

Stereoskop göz konumlama: EF-45, kullanıcının kendini kolayca konumlandırması ve kaliteli iris kaydı için iki gözün de konumunu etkin bir şekilde tespit eden gerçek zamanlı ve üç boyutlu tarama yapıyor. Bu özellik, ekran üzerinde çıkan mavi, yeşil ve kırmızı renklerden oluşan anlaşılır uyarı kodlarıyla kullanıcıları hızlı ve doğru bir şekilde konumlandırıyor.

En yüksek görüntüleme kalitesi: ISO 19794-6 2011 iris görüntüleme standartlarını karşılıyor ve hatta aşıyor.

Passware yazılım entegrasyonuyla tam kontrol

Bu çözümün, dikkat çeken donanım yapısını destekleyen ve kullanıcı açısından artılar sağlayan önemli bir yazılım avantajı da bulunuyor. Sensormatic tarafından geliştirilmiş olan Passware yazılım entegrasyonu sayesinde, EF-45 İris Tanıma Sistemi’ni kullananlar, sadece giriş çıkışları takip etmekle kalmıyor; bordrolamaya veri sağlıyor, kişilerin ofis içindeki yol haritalarını görüyor, lokasyonlarını belirliyor, acil durumda yoklama yapabiliyor, gelen ziyaretçiden anında e-posta ile haberdar oluyor ve hatta otopark yönetimi bile yapabiliyor.

Sensormatic Güvenlik Hizmetleri;

23 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, sektöre ve ihtiyaca özel tasarladığı marka bağımsız çözümlerle öne çıkan bir teknolojik çözüm entegratörüdür. 254 çalışanı ve Türkiye’deki 12 ofisi ile Perakende, Havacılık, Kamu ve Adalet, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel, Enerji, Sağlık, Eğitim, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik alanlarına güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunar. Sensormatic’in sunduğu çözümler; video izleme ve geçiş kontrol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik ürün takip çözümleri, kişi sayma sistemleri, kablolu ve kablosuz ağ çözümleri gibi yenilikçi ve entegre teknolojilerden oluşur.

*Sensormatic bir Securitas Grup şirketidir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......