Bosch Rexroth ve Hidropar İzmir gübre makineleri için hidrolik sistem geliştirdi

Bosch Rexroth ve Ege Bölge Temsilcisi Hidropar İzmir, gübre yönetimi alanında önde gelen firmalardan biri olan EYS Metal için ayrıştırılmış organik atığı periyodik olarak karıştırarak kompost ürüne çeviren ‘Kompost Karma Makinesi’ için yürüyüş sistemi tasarladı.

Tahrik ve kontrol teknolojileri alanında dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip Bosch Rexroth ve Ege Bölge Temsilcisi Hidropar İzmir işbirliği Hidropar İzmir’in tasarım merkezi olmasında büyük katkılar sağladı.

Bosch Rexroth ve müşteriler nezdinde bir çözüm ortağı olarak ön plana çıkan Hidropar İzmir iş birliğinin son örneği, ahır içinden başlayarak arazi uygulamalarına kadar tüm gübre yönetimi ihtiyaçlarını karşılayabilen EYS Metal için tasarlanan kompost makinesi oldu. Yaklaşık 16 tonluk bir ağırlıkla yüzde 20 tırmanma eğimini aşabilen ve 1800 rpm dizel motor devrinde maksimum hızı saatte 7 kilometreye çıkan makinenin yürüyüş sistemi, Bosch Rexroth ürünleri kullanılarak geliştirildi.

Araç tamburunu çeviren hidrolik motorların tahriki A11VO serisi pompayla sağlandı. Pompanın hidrolik uyarılı güç kontrol ayar özelliği ve stroke limit özelliği kullanılarak tamburun devir ayarı yapıldı. Devir hidrolik joy-stick ile ayarlanabilirken, yığın yüksekliğine göre tünel yükseklik yukarı aşağı pozisyon kontrolü akış bölücüler kullanılarak elde edildi.

Araç ileri geri hareketi, ergonomik el tutamaklı hidrolik uyarılı joy stick ile kontrol ediliyor. Araç direksiyon hareketi ise ileri geri joy-stick ile sağlanıyor. İki yan teker dönüp diğer iki yan teker durma veya ters yöne dönebilme kabiliyetine sahip bulunuyor. Bu sayede araç, nokta dönüş yapabiliyor.

Her bir tekerleğin tahrik sisteminde Bosch Rexroth hidrolik motor ve pompalar kullanıldı. Araç hidrolik tahrik sistemi A10VG pompalar ve MCR serisi hidrolik motorlar kullanılarak kapalı çevrim olarak çalışıyor. Her bir yürüyüş motoru karşısına direnç çıkması durumunda maksimum hızda 37 KW güç kullanma kabiliyetine sahip bulunuyor. Araç 4 tekerden hidrostatik frenleme yapabiliyor.

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG’nin Türkiye’deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001’den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze’deki satış ofisi ve Bursa’daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1.000’e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş., Gebze’deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa’daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90’undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80 ülkedeki lokasyonları ile globalde 2016 yılında 29.500 çalışanıyla yaklaşık 5,0 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......