Güvenlik ürünlerinde talep yüzde 52 arttı

Son zamanlarda kamu ve özel kuruluşlar tarafından güvenlik ürünlerine olan talebin artış gösterdiğini aktaran Arma Kontrol, emniyet birimlerinin talep artışında ilk sırada olduğunun altını çizdi. Arma Kontrol, yaşanan terör olayları dolayısıyla sadece doğu bölgesinden değil, Türkiye’nin her yerinden talep artışı olduğuna dikkat çekti.

Teröre karşı güvenlik ürünleri satışı yüzde 52 arttı

Terör saldırılarının öncelikli hedefi haline gelen emniyet birimleri ve kamu binaları güvenlik önlemlerini arttırıyor. Olası tehditlere karşı alınan tedbirlerde emniyet birimleri, araç giriş-çıkışlarını kontrol altında tutmak için Road Blocker, Araç Altı Görüntüleme, Mantar Bariyer sistemleri ve yer tuzaklarıyla güvenlik zafiyetlerini minimum seviyeye taşıyor. Güvenlik otomasyonunda üretici firma olan Arma Kontrol, emniyet ve askeri kuruluşlar başta olmak üzere pek çok bina, alan, tesis ve havalimanı gibi projelerde güvenliği sağlayan ürünlerle hizmet veriyor.

Yaşanan terör olaylarının ardından emniyet birimlerindeki talebin bir önceki yıla oranla artış gösterdiğini kaydeden Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, etkili güvenlik önlemlerinin hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Koray Kartal; “Özellikle son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle pek çok devlet kuruluşundan, emniyet birimlerinden Road Blocker, Araç Altı Görüntüleme, Mantar Bariyer sistemleri ve yer tuzaklarıyla güvenlik zafiyetlerini minimum seviyeye taşıyan ürünlerimize yoğun talep alıyoruz. Yapmış olduğumuz projelerle birlikte insanlara güvenlik önlemlerinin ne denli gerekli olduğunun da anlatma imkanımız oldu. Arma Kontrol olarak güvenlik önlemlerine yıl başından itibaren yüzde 52 gibi bir talep artışı yaşadık. Yıl sonuna doğru bu talebin artacağını öngörüyoruz.

Kuruluşların uygun güvenlik ürünleri seçmesinin gerekliliğine değinen Kartal;’ Aldığımız her proje için öncelikle detaylı bir araştırma yapıyoruz. Alanın fiziki konumu, alt yapı analizleri gibi çok kapsamlı analizler sonrasında en uygun olan projeyi sunuyoruz. Tehlikenin derecesini yapılan saldırının şiddeti ve konumu büyük ölçüde etkiliyor. Emniyet birimleri, kamu kuruluşlarına yönelik projelerde Yüksek Güvenlikli Kapılar (anti-terör road blocker, mantar bariyer), Zırhlı Güvenlik Kulübeleri gibi dayanıklı ürünlerle olası tehditlere karşı etkili güvenlik önlemleri alınabilir ”dedi.

Dayanıklılığı test edilmiş profesyonel güvenlik önlemleriyle her türlü saldırının etkileri en aza indirilebileceği gibi Zırhlı Güvenlik Kulübeleri gibi güvenlik önlemleri sayesinde tehlikenin yüzde 100’e kadar engellenebileceğinin altını çizen Kartal, dikkat edilmesi gereken en önemli konunun terör karşıtı ürünlerin sahaya uygunluğu olduğuna dikkat çekiyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......