Bosch Rexroth, Endüstri 4.0 yolculuğunda yanınızda…

Bosch Rexroth, akıllı teknolojileriyle Endüstri 4.0 yolculuğunda yanınızda…

Bosch Rexroth, ürün ve hizmet portföyünü, Endüstri 4.0’ın sunduğu daha iyi kaynak kullanımı, daha yüksek verimlilik, kişiselleştirilmiş ve karlılık gibi avantajlardan en yüksek şekilde yararlanmaları için müşterilerine sunuyor.

Bosch Rexroth gelecekteki ihtiyaçların, kişiselleştirilmiş konfigüre ürün ve çözümlerin lider üreticisi olarak, sıradaki devrimleri ve Endüstri 4.0 ‘ı kullanıcılarla buluşturuyor. Tamamı IT (Bilgi teknolojileri) ile bütünleşmiş, ihtiyaçlara cevap verecek geniş ürün ailesiyle, akıllı sürücü ve kontrol üniteleri ile sistem çözümleri sunuyor. Bosch Rexroth çözümleri üretim süreçlerini daha az karmaşıklık ve önemli ölçüde azaltılmış duruş zamanlarıyla, daha verimli ve esnek kılıyor.

Açık Kaynak Mühendisliği portföyü, otomasyon ile IT dünyası arasında köprü kurarken, diğer yandan da makine üreticilerine yeni bir özgürlük düzeyi sunuyor. Açık Çekirdek Mühendisliği, gerçek zamanlı içerik entegrasyonuyla birlikte çekirdek işleve doğrudan erişim ve bağımsız OEM çözümlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Üretim hattı operatörlerinin, otonom teknolojiden (RFID etiketleri gibi) en iyi şekilde yararlanmasını sağlarken, iş istasyonları ve modüller, müşterinin veya ürünün özel ihtiyaçlarına göre uyarlanabiliyor.

Açık Kaynak Mühendisliği (OCE)

Bosch Rexroth Açık kaynak mühendisliğiyle (OCE), yazılım mühendisliğinde devrim yapıyor. PLC (Programlanabilir Mantıksal Kontrolör) ve akıllı cihazlar ve uygulamalar gibi Modern IT nin kombinasyonuyla, otomasyon proseslerinde henüz sınırları belli olmayan, özgürlük, esneklik ve verimlilik seviyesini tetikliyor.

Maksimum müşteri faydası için geliştirilen özel ve yenilikçi fonksiyonlar eş zamanlı olarak, modern haberleşme teknolojisi ve akıllı cihazlar gibi yeni IT teknolojilerinin otomasyon alanlarına dâhil olmasına olanak sağlıyor. Yüksek seviye dillerin ve aygıt platformlarının artan kullanımı, üretim prosesi otomasyonu ve esneklik için yeni entegrasyon fırsatlarının doğmasına sebep oluyor. Açık kaynaklı mühendislik, Özgürlük ve verimliliğin yeniden tanımlanması olarak adlandırılabilir.

IndraMotion MLC otomasyon çözümleri

IndraMotion MLC, tüm kontrol görevleri için hareket, robotik ve logic kontrolü bir araya getiren bir otomasyon çözümüdür. Gelişmiş PLC uygulamalarının yanı sıra, elektronik redüktör ve Kam tablolarının güçlü hareket fonksiyonlarıyla kontrolüne olanak sağlıyor. Makine kontrol ve hareket yönetimi için kullanıcılara denetim özgürlüğü sağlayan IndraMotion MLC teknolojisi ile hidrolik eksenler hızlı ve kolay şekilde, otomasyon ağına aynı araç ve fonksiyonlar kullanılarak dahil edilebiliyor. Makineler arası iletişim (M2M) için entegre bir OPC-UA sunucusuna sahip olan teknoloji, Ethernet altyapısıyla da haberleşme imkanı sunuyor. (Sercos, Ethernet OP, Profinet vb).

RFID ID 200

ID200 RFID modüler sistemi, esnek ve kolay kurulabilir bir yapıdadır. Veri etiketleri, antenler ve bileşen kimliğinin doğrulanması için haberleşme modülünü içeriyor. Hareketli, kompakt veri etiketleri, birkaç yüzeyden okunabilir, sınırsız yazma okuma sayısına sahip, 2Kb FRAM hafıza teknolojisi sunuyor. Dairesel ve düzlemsel anten 125 kHz ve 13,56 MHz uluslararası standartları kullanılıyor. Ayrıca antenler Ethernet ya da PROFIBUS DP haberleşme ara yüzleriyle üst kontrol birimine bağlanarak her iki anten aktif olarak eşzamanlı farklı frekanslarıyla kullanılabiliyor. Entegre edilmiş web server ise hataları tanımlıyor.

IndraDrive Mi teknolojisi

IndraDrive Mi teknolojisi, maksimum esneklik, minimum alan mottosuyla, makine imalatçılarının elektrik sürücü bileşenlerinin tamamının doğrudan makine içerisine entegre edilmesine olanak sağlıyor. Böylelikle elektrik kabinine ihtiyaç duymayan, çok daha küçük alanlara kurulabilen modüler makineler ortaya çıkıyor. Sürücü ve motor aynı yapı üzerinde bulunuyor ve dayanıklı yapısı sayesinde çalışma alanına en yakın noktaya montajı yapılabiliyor. Ayrıca %90 oranında kablo miktarını azaltarak, sadelik sağlıyor.

Nexo Kablosuz Sıkıcı

Nexo, dünya çapında bir inovasyon olan dâhili kontrolörü ile çoğu Endüstri 4.0 uygulamasını ilk anda mümkün kılıyor. Bütünleşik kontrol sistemi, kablosuz somun sıkıcının doğrudan üst seviye sistemlere bağlanmasına, herhangi bir ilave donanıma ihtiyaç duymadan olanak sağlıyor.

PRC7300 kaynak kontrolü

Yeni PRC7300, otomotiv sektöründe talep edilen proses güvenliği ve kaynak kalitesi ihtiyaçlarını karşılayarak; hızlı devreye alma, maksimum erişilebilirlik ve enerji verimliliği, kolay kullanım ve esneklik sağlıyor.

Entegre eksen kontrol cihazı- IAC

Hidrolik valfe basınç, güç, pozisyon ve akış kontrolü sensörleriyle entegre edilmiş, dijital kontrolör olma özelliği taşıyor.

Hidrolik Hareket Kontrolü – VT-HMC

Yeni VT-HMC hidrolik hareket kontrolörü, entegre bir eksen kontrolörüne ve IEC61131-3 PLC standartıyla bir dijital kontrol birimi olarak görev yapıyor. Pozisyon, güç, basınç ve hız kontrolü fonksiyonları bulunuyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......