Fluke 729 portatif otomatik basınç kalibratörü

Fluke 729 Otomatik Basınç Kalibratörü, basınç kalibrasyonu prosesini sadeleştirmek ve daha hızlı, daha hassas test sonuçları sağlamak üzere, özellikle proses teknisyenleri düşünülerek tasarlanmıştır.

Teknisyenlerin de bildiği gibi basınç kalibrasyonu zaman alan bir işlemdir; ancak kullanımı kolay, sağlam ve portatif bir pakette sunulan 729, otomatik basınç oluşturma ve düzenleme imkanı sağlayan dahili elektrikli pompası sayesinde bu işlemi her zamankinden kolay hale getirir.

İdeal portatif basınç kalibratörü olan 729 ile hedef basıncı yazmanız yeterlidir; kalibratör otomatik olarak istenen ayar noktasında pompalama yapar. Ardından dahili ince ayar kontrolü, otomatik olarak basıncı istenen değerde sabitler.

Fluke 729 aynı zamanda birden fazla basınç test noktasını otomatik olarak test edip sonuçları belgelendirebilir. Kalibrasyon için tek yapmanız gereken başlangıç ve bitiş basınçlarını, test noktası sayısını ve tolerans seviyesini yazmaktır. 729 geri kalan her şeyi yapar.

Entegre HART iletişimi kapasitesi, HART verici mA ayarlarını, hafif HART yapılandırmasını yapma ve uygulanan %0 ve %100 değerlerine ayarlama imkanı sağlar.

DPCTrack2™ Kalibrasyon Yönetimi Yazılımı ile belgelendirilmiş kalibrasyon sonuçlarını yükleyip yönetebilirsiniz; böylece cihazlarınızı daha kolay kontrol edebilir, programlı testler oluşturabilir ve kalibrasyon verilerini kullanabilirsiniz.

30 psi (2 bar, 200 kPa), 150 psi (10 bar, 1 MPa) ve 300 psi (20 bar, 2 MPa) şeklinde seçim yapabileceğiniz üç aralığa sahip Fluke 729 Otomatik Basınç Kalibratörleri, ihtiyaç duyduğunuz her zaman ve her yerde performans gösterecek şekilde tasarlanmıştır.

Özellikleri,

  • 300 psi’de otomatik basınç oluşturma ve düzenleme
  • Dahili test şablonlarını kullanarak prosesi kolayca belgelendirme
  • Otomatik dahili ince basınç ayarı
  • 4 – 20 mA sinyaller için ölçüm, kaynak belirleme ve simülasyon
  • Testler için vericilere güç sağlamak üzere 24 V devre gücü
  • Parlak iki/üç kanallı renkli grafik ekran
  • HART akıllı vericileri test etmek için HART iletişimi
  • Sızdırmaya yönelik test ayarlarını doğrulamak için entegre sızıntı testi
  • Standart 3 yıl garantili sağlam portatif tasarım
  • Fluke Connect® Uygulaması ile uyumlu
  • İsteğe bağlı 720RTD prob ile sıcaklık ölçümü
  • 1 V dc – 5 V dc çıkış vericilerini test etmek için Vdc ölçümü
  • 700 Serisi ve 750 Serisi basınç modülleriyle uyumlu
  • Belgelenmiş test sonuçlarını DPCTrack2™ Kalibrasyon Yönetim Yazılımı’na yükleme
  • Saha çalışması için tasarlanmış inovatif yarı sert taşıma kutusu

Otomatik basınç oluşturma ve kontrol – 300 psi (20 bar, 2 MPa). Bir basınç girdiğinizde 729, istenen basıncı otomatik olarak pompalar. Bir test şablonu girdiğinizde 729, otomatik olarak bu değere pompalar ve bir çok noktalı basınç kalibrasyonu testi belgelendirir.

Kolay kalibrasyon belgeleme vericiler ve anahtarlar için tanımlanmış şablonlar kullanma. Başlangıç ve bitiş test basınçlarını ve test noktası sayısını yazın. 729 kalan işlemleri yaparak uygulanan basıncı, ölçülen mA’yı ve her test noktası için hata yüzdesini belgeler. Parlak renkli grafik ekranda tolerans testi sonuçları kırmızıyla gösterilir.

Otomatik dahili ince basınç ayarı borulardaki ve test kurulumlarındaki küçük kaçakları telafi etmeye yardımcı olur. Sızıntıları telafi etmek için verniye skalasını manuel olarak çevirmeye gerek yoktur; böylece manuel pompalama zorluğu ve test ayarlarının manuel ince ayarını yapma ihtiyacı ortadan kalkar.

HART iletişimi HART iletişimi HART basınç vericilerin mA çıkış ayarlarını, uygulanan değer ayarlarını ve sıfır basınç ayarlarını yapma imkanı sağlar. Ayrıca verici etiketini, ölçüm birimlerini ve aralığını değiştirme gibi küçük yapılandırma işlemlerini yapabilirsiniz. Desteklenen diğer HART komutları arasında sorun giderme için sabit mA çıkışlarını ayarlama, cihaz yapılandırmasını ve değişkenlerini okuma ve cihaz tanılama bilgilerini okuma yer alır.

Verici çıktılarındaki mA sinyallerini ölçer, mA sinyalleri kaynaklama ve simüle etme işlemlerini gerçekleştirir I/P’lerin ve diğer devre aygıtlarının test edilmesi için. Kontrol sisteminden ayrı bağımsız testlerde vericileri test etmek ve vericilere güç sağlamak için 24 V devre güç kaynağı içerir.

Sağlam portatif tasarımı ve 3 yıl garantisi ile 729, diğer birçok basınç kalibratöründen ayrılır. 729, 1 metreden düşme testine dayanacak şekilde test edilmiştir ve bu durumlara karşı garantilidir; bu sayede sahada cihaz kalibrasyonu çalışmasına hazırdır.

Fluke Connect®uyumluluğu kullanıcının Fluke Connect mobil uygulamasını kullanarak uzaktan izleme yapmasına ve hem basınç ölçümlerini hem de kayıt etkinliklerini yönetip saklamasına olanak sağlar. ShareLive™ video aramalarını ve e-posta kullanarak ölçümleri paylaşma.

Sıcaklık ölçümü Denetim aktarımı kalibrasyonu gerçekleştirmek için isteğe bağlı 720RTD probu ile sıcaklık ölçümü.

Basınç ölçümü Farklı basınç ölçüm aralıkları veya çözünürlükleri gerektiğinde eski 700 Serisi ve yeni 750 Serisi basınç modülleriyle basınç ölçümü.

Çoklu dil desteği: cihaz kurulum aracından dili seçin. HART cihaz tanımlamaları ve protokolü uyarınca HART iletişimi komutları sadece İngilizce dilindedir.

Yarı sert taşıma kutusu Yarı sert taşıma kutusu, saha çalışmaları için tasarlanmıştır; kutuda sahada basınç kalibrasyonu yapmak için gereken hortumları, bağlantı parçalarını ve küçük el aletlerini koymak için yer bulunur.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......