Schneider Electric yeni orta gerilim koruma rölesi Easergy P3

Schneider Electric,Easergy P3 ile Innovation Summit Istanbul’da Büyük Beğeni Topladı

Schneider Electric’in yeni orta gerilim koruma rölesi Easergy P3’ün tanıtımı Innovation Summit Istanbul’da gerçekleşti. Aşamalı olarak pazara sunulan Easergy P3, öncelikle Türkiye, Çin, Finlandiya, Meksika ve Brezilya’da satışa çıktı. Easergy P3, kullanıcılarına dahayalın ve güvenilir çözümler sunuyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonunda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, orta gerilim koruma rölesi Easergy P3’ün tanıtımını 11-12 Ekim tarihlerinde, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlediği Innovation Summit Istanbul’da gerçekleştirdi. Easergy P3, ilk aşamada Türkiye, Çin, Finlandiya, Meksika, Brezilya’da satışa sunuldu. Şirket yakında Fransa, Avustralya, Tayland, Hindistan, Endonezya, Tayvan ve Kore’de de ürünün satışına başlanacağını açıkladı.

Yalın ve güvenilir çözüm; Easergy P3

Yeni ürünle ilgili olarak Schneider Electric Enerji Ürün ve Ekipmanları Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Daniel Gheno şunları dile getirdi; “Hızla değişen enerji dünyasında müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın daha verimli ve kullanımı kolay ürünlere ihtiyacı var. Dijitalleştirilmiş yeni Energy P3 koruma rölesi ile Schneider Electric’in ‘Her Seviyede Yenilikçilik’ stratejisi kapsamında OG elektrik dağıtım müşterilerine sunduğu çözüm tam olarak bu ihtiyacı karşılıyor. Aynı zamanda bugünün dağıtım sistemleri giderek daha fazla karbondan arındırılmış, dijitalleştirilmiş ve dağıtık bir hale getirilmiş durumda. Dolayısıyla, güvenlik, güvenilirlik ve verimlilik faktörlerinin gerçekleştirilmesi giderek daha kritik ve karmaşık hale geliyor. Easergy P3, sadelik, verimlilik ve daha fazla üretkenlik sağlayarak bu ihtiyaçların tümüne yanıt vermek üzere tasarlandı”.

Yalın ve güvenilir çözüm; Easergy P3

Easergy P3, kullanımı kolay, sadeleştirilmiş arayüzünün yanı sıra “Her Seviyede Yenilikçilik” ilkesinden yola çıkan tasarımı ile birçok çözümü de içinde bulunduruyor;

  • eSetup Easergy Pro konfigürasyon yazılımı, sayesinde uzman olmayan kullanıcılar da kolaylıkla Easergy P3’ü kullanabiliyor. Ayrıca bu özellik sanal simülasyon testi gibi akıllı gelişmiş işlevler sunuyor.
  • Easergy SmartApp,kullanımı daha basit bir seviyeye taşıyor. Daha yalın ve daha etkili olma adına devre kesicilerin yetkili personel tarafından uzaktan operasyonuna olanak sağlıyor.
  • Dâhili web konfigürasyonu sayesinde kurulum aracına gerek kalmadan kullanıcılar ayarlarda hızlı değişiklikler yapabiliyorlar.
  • mySchneider uygulaması: Her şeyin dijitalleştiği bu dönemde verilerin saklanması da oldukça önemli bir sorun teşkil ediyor. Bu ihtiyaca cevap olmak adına geliştirilen mySchneider uygulaması sayesinde Easergy P3’ten alınan veriler bulut üzerinde güvenli bir şekilde saklanıyor ve tesisatın kullanım ömrü boyunca erişilebilir hale geliyor.
  • Gelişmiş koruma ve kontrol fonksiyonları; basit bir kullanım özelliğine sahip Easergy P3 dahili ark korumasıyla da sistem güvenliğini artırıyor. Bu anlamda Easergy P3, sınıfındaen yüksek güvenilirliksahip.
  • Gelişmişentegrasyon; Easergy P3,IEC 61850 Ed.2 ve paralel yedeklilik (PRP) mimarileri de dahil olmak üzere en son iletişim protokolleri ve standartları ile yüksek haberleşme ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlandı. EcoStruxure mimarisinin geniş yelpazesine mükemmel uyumu sayesinde uzun dönem kullanılabilirlik sağlıyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......