Schneider Electric, kurumsal üye olarak NewCities Vakfı’na katıldı

•Schneider Electric, NewCities Vakfı’nın yeni kurumsal üyesi oldu.
•Vakfın mütevelli heyetine ise Schneider Electric Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Caspar Herzberg katıldı.
•Şirket ayrıca dünyanın önde gelen kentsel kalkınma topluluklarından Greenfield Cities Alliance’ta da yerini aldı.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, NewCities Vakfı tarafından kurumsal üye ilan edildi. Vakfın amacı şehirleri çok daha akıllı, sağlıklı ve canlı hale getirmek olarak niteleniyor. Üyelikle beraber Schneider Electric Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Caspar Herzberg de NewCities’in mütevelli heyetine katıldı. Akademi dünyasından, kamusal ve özel sektörlerden gelen, dünya çapında tanınmış liderlerden oluşan heyet, vakfın projelerine stratejik rehberlik ve destek sağlıyor.

Schneider Electric Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Caspar Herzberg

Bu gelişmelere dair açıklama yapan NewCities Foundation Başkanı John Rossant; “Schneider Electric’i, şehirleri yaşanacak daha iyi yerlere dönüştürme tutkumuzu paylaşan küresel şirketler, yenilikçi girişimler, önde gelen akademik ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan oluşan ağımıza dahil etmiş olmaktan ötürü oldukça mutluyuz. Schneider Electric, daha akıllı, enerji kullanımı açısından daha verimli şehirler için sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler bulma konusunda bir dünya lideridir. Şehirlerin en büyük güçlüklerle nasıl mücadele edebileceklerine dair küresel bir diyalog oluşturmak üzere Caspar Herzberg ve ekibiyle yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Schneider Electric’in Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Caspar Herzberg ise; “Akıllı bir şehir inşa etmenin temelinde, teknik tarafların ötesinde unsurlar bulunmaktadır. Geleneksel örgütsel siloların ötesine geçerek, ortak bir amaç doğrultusunda çalışan paydaşlar arasında bir iş birliği geliştirmek şarttır. NewCities Vakfı bu konuyu, hükümetten, endüstriden, üniversitelerden ve sivil toplumdan karar vericileri bir araya getirerek çözüyor. Günümüzün kentsel sorunlarıyla -enerji, mobilite, sürdürülebilirlik ve refah- başa çıkma konusundaki bu işbirlikçi yaklaşım Schneider Electric için büyük önem taşıyor ve biz yarının şehirlerini inşa etmek için birlikte çalışırken bu yaklaşımdan yararlanmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda şirket, kentsel kalkınma topluluğu Greenfield Cities Alliance’a da kabul edildi. Greenfield Cities Alliance, gelişmemiş bölgelerde kentsel kalkınma konusunda dünyanın önde gelen topluluğu. Topluluğun amacı ise yeni şehir liderleri için yeni fikirler, topluluk oluşturma, kaynak ve iş birliği geliştirme konularında destek sağlamak.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......