Emerson’ın yeni hava hazırlığı ürünleri serisi ile tasarruf edin

ASCO Numatics™ 653 Serisi hava hazırlığı ürünleri, yüksek akış oranının gerekli olduğu uygulamalar için uygundur. Emerson, ASCO Numatics 653 Serisi hava hazırlama ürünlerinin piyasaya sunulacağını duyurdu. 3/4” ve 1” port boyutlarına sahip 653 Serisinin boyutuna göre yüksek bir akış oranı var. Bu müşterilerin aynı Filtre-Regülatörden veya Yağlayıcıdan (FRL) daha fazla sayıda ürüne güç verebilmesini veya tüm sistemdeki basınç düşüşünü azaltmasını sağlar; iki seçenek de potansiyel enerjiden ve maliyetten tasarruf edilmesine olanak tanır. 651, 652 ve 653 Serisindeki filtreler, regülatörler, filtre regülatörleri, yağlayıcılar, yeniden başlatmalar, hızlı tahliyeler, yönlendirme blokları ve kapatma valfleri yer almaktadır.

Emerson’da Makine Otomasyonu Uygulamaları Mühendisliği Yardımcı Başkanlığı görevini yürüten Scott Weickel “653 Serimizin kullanılmaya başlanması ile yüksek akışlı hava hazırlama ürünleri yelpazemiz global olarak büyük ölçüde genişlemektedir.” demiştir. “Yeni port ölçülerinin eklenmesi, uluslararası üreticilerin tek bir tedarikçiden ölçüleri 1/8 ile 1” arasında değişen gelişmiş teknolojili hava hazırlama ürünlerine ait kapsamlı bir yelpazeden seçim yapmasına olanak vermektedir. Böylece hem seçim hem de satın alma işlemleri kolaylaşmaktadır.”

Ölçüsü doğrultusunda sektörün en yüksek akış özelliklerine sahip ASCO Numatics 651, 652 ve 653 Serisi, yüksek hacimli hava gerektiren uygulamalarda veya alanın sınırlı olduğu yerlerde kullanım için idealdir. Orijinal ekipman üreticileri geniş sıcaklık aralığında (-40°C – 80°C) ve bu ürünün zorlu ortamlarda kullanılmasını sağlayan ATEX ve CUTR sertifikasyonundan ve proses endüstrisindeki valf pilot uygulaması gibi uygulamalardan faydalanacaktır. Modüler hava hazırlama ürünlerinin sağlam bir yapısı olup birleştirmesi, monte etmesi ve yerleştirmesi kolayca yapılmaktadır. Yeni kenar plaka flanşları manifold grubunun boruların ayrılmasına gerek kalmadan sökülmesine imkan verir.

651, 652 ve 653 Serisi öne bakan, okunması kolay, düşük profilli ölçüm aletleri içerir. İsteğe bağlı dahili kırmızı/yeşil basınç aralığı göstergeleri sayesinde istenen basınç kolayca izlenebilir. Küçük ölçüleri ve temiz çizgileri dayanıklı, modern görünümlü bir ekipman haline getirir. Uzun ömürlü lazerle çizilmiş etiketler ve kapaklar ürün bilgilerinin zorlu ortamlarda dahi görülebilmesine imkan verir. Ayrıca serinin birleştirme filtrelerine ve birleştirme filtresi/regülatör ünitelerine isteğe bağlı 3 mikron iç kıvrımlı ön filtre eklenmiştir. Böylece ayrı bir partikül filtresi kullanma ihtiyacının ortadan kalkmasının yanı sıra maliyet, ölçü ve ağırlık küçülmüş olur.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......