Elektrik Üreterek Yılda 2 Bin Dolar Kazanmak Mümkün

Son yılların popülerleşen alanlarından olan güneş panelleri, özellikle güneşin fazlaca olduğu bölgelerde güzel kazançlar sağlıyorken aynı zamanda elektrik ihtiyacını da gideriyor. Konu hakkında Güneş Enerjisi Derneği (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güneş paneli sistemi kurulumuna teşvik edici yeni kararlarla birlikte pek çok kişi bu fırsattan yararlanmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla birlikte bu sistemlerdeki vergiler sıfırlandı. Yalnızca 100 dolarlık başvuru ücretini ödeyenler devlete sattığı elektriğin vergisini vermeyecek ve bu şekilde ciddi bir kazancın söz konusu olduğu dile getiriliyor.

Elektrik üretimi konusunda vatandaşları aydınlatmak için açıklamalarda bulunan (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli, yakın zamanda devletin bu alana teşviğinin daha da artacağını söyledi. “Evinin çatısına güneş enerjisi panel sistemini kuran bir kişi, devlete elektrik satarak yılda 2 bin dolar kazanabilir. Burada tek sorun, 35 bin ile 42 bin TL arasında olan kurulum maliyeti.”şeklinde konuşan Kaleli, kurulum maliyetinden sonra vatandaşın güzel bir kazanç sağlayabileceğini belirtti.

Ayrıca ülkemizde 467 milyon metrekarelik güneş paneli alanı olduğuna dikkat çeken Kaleli, bu alanlarda kurulacak sistemlerin üreteceği 19 GW’lık (gigavat) enerjiyle Türkiye’nin nükleer santral yapmasına gerek kalmayacağını ifade etti. Hatırlatmak gerekirse Akkuyu, Sinop ve İğneada santrallerinin toplam kapasitesi 13.7 GW’a ulaşıyor. Yani güneş panellerinden alacağımız üretim bir hayli yüksek seviyede.

Son olarak dünyanın pek çok ülkesinde rağbet gören bu panellerin ülkemizde yaygınlaşması için devlet teşviğinin başladığı dile getirildi. 400 dolarlık başlangıç ücretini ve vergiler kaldırılırken, devlete satılacak elektriklerde ise 2 bin dolara kadar kazanç sağlanılması mümkün.Kaynak

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......