Zorlu Enerji Doğu’nun ilk ve tek kalibrasyon merkezini Gaziantep’te kurdu

Zorlu Enerji’nin Gaziantep’te kurduğu Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi faaliyete başladı.

Zorlu Enerji’nin kurduğu “Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi”, G2,5’dan G6‘ya kadar olan diyaframlı Doğalgaz Sayaçlarının Kalibrasyon işlemlerine başladı. Kalibrasyon Merkezi; sektör tecrübesi, en yeni teknolojiler ve alanında uzman kadro ile güvenilir, kaliteli, yenilikçi, sistem ve çözümleriyle müşterilerine hizmet verecek.

Toplam 1.200 metrekare açık alan üzerinde, 600 metrekarelik bir kapalı alanda inşa edilen Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi, yılda 100.000 adet sayaca hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip. Ayrıca alan içerisinde sayaçların test işlemleri öncesinde güneş ışınlarına veya diğer iklim koşullarına maruz kalmaması için 30.000 sayaç kapasiteli kapalı bir depo alanı da bulunuyor.

Zorlu O&M Genel Müdür Yardımcısı Ömer Harun Örge

Doğu’nun ilk ve tek kalibrasyon merkezini Gaziantep’ te kurduklarını ifade eden Zorlu O&M Genel Müdür Yardımcısı Ömer Harun Örge, doğal gaz hizmet sektöründe kalite ve sürekliliğinin sağlanabilmesi için kalibrasyonun büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Örge, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde; çevreci, ekonomik ve güvenilir bir yakıt olan doğal gazın ve faturalandırılmasına araç olarak kullanılan sayaçlarının kullanımı her geçen daha da artıyor. Bu yüzden doğal gaz sayaçlarının ölçüm doğruluğunu sağlayan kalibrasyon merkezlerine ciddi bir ihtiyaç var. Bizim kurduğumuz Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi bağımsız ve tarafsız bir laboratuvar olarak, titizlikle yaptığı kalibrasyon testleri ile tüketicilerin bu konudaki ihtiyaçlarını tam ve güvenli olarak karşılamaktadır.

Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi, doğal gaz dağıtım şirketleri ve diğer müşterilerin yanı sıra kalibrasyonu yapılan doğal gaz sayaç kullanıcılarının geri bildirimleri de göz önünde bulundurularak tasarlandı. İş süreçlerine uygun bir şekilde konveyörlü endüstriyel yıkama ve diyafram alıştırma üniteleri, test işlemleri sonrasında ise profesyonel sayaç boyama ünite ve ekip-ekipmanları ile sayaçların boyama sonrası olası toz, vb. ortamlardan etkilenmemesi adına, tesis içerisinde kurutma ünitesine kadar, her önemli ayrıntı düşünüldü. Kalibrasyon Merkezi ayrıca TSE tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Standardının ”Deney Kalibrasyon Laboratuvarının Yeterliliği için Genel Şartlar”standardında belirtilen gereksinimleri de yerine getiriyor.

Kalibrasyon Merkezi ayrıca TSE tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Standardının ”Deney Kalibrasyon Laboratuvarının Yeterliliği için Genel Şartlar”standardında belirtilen gereksinimleri de yerine getiriyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......