Ulusoy Elektrik Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşları Listesinde 240 Sıra Yükseldi

2015 -2016 yılları arasında %58 büyüyen Ulusoy Elektrik “ Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” Listesi’nde 240 basamak yükselerek 37. Sıraya geldi.

Orta gerilim elektrik dağıtım ekipmanları sektöründe Türkiye’de pazar lideri konumunda olan Ulusoy Elektrik 2015 yılında 277. Sıradan girdiği listede hızlı bir yükseliş yakalayarak 2016 yılında 37. Sıradan girdi.

Ulusoy Elektrik her geçen yıl artan kapasitesi, Türk mühendisliğine katkıları, ürün çeşitliliği ve kalite bilinci ile ulusal pazarda lider konumda iken uluslararası pazarda da dünya devleri arasında adını yazdırma hedefi ile ilerlemektedir. 2017 yılında Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu’ndan birisi olmayı hedefleyen Ulusoy Elektrik, 4 kıtada 60 fazla ülkeye gerçekleştirdiği yerli teknoloji ihracatı ile bu hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Ulusoy Elektrik Hakkında; 

Ulusoy Elektrik, ülkemizin yerli üretim gücünü arttırmak hedefiyle 1985 yılında kurulmuştur. Ulusoy, orta gerilim elektrik dağıtım şebekeleri ve endüstriyel tesisler pek çok farklı orta gerilim elektrik ekipmanlarının entegre üretimini gerçekleştirmektedir. 30 yılda hızlı bir yükseliş grafiği yakalayan Ulusoy Elektrik, kalite standartları çerçevesinde ürettiği ve Türkiye’de ilklere imza atan ürünleri ile ulusal ve uluslararası pazarda sektörünün önemli temsilcilerinden birisi olmuştur.

Kasım 2014 itibari ile halka arz edilen ve İMKB’de işlem görmeye başlayan Ulusoy Elektrik, yurt içi ve Cezayir ile Endonezya’daki fabrikalarında gerçekleştirmiş olduğu yıllık 60.000 adedin üzerinde Orta Gerilim hücresi, 3200 adet beton Trafo merkezi ve 6.000 dağıtım trafosu ile her geçen gün büyüyen enerji sektörünün hızlı ivmesine ayak uydurarak kalkınmaya katma değer sunmaktadır.4 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan Ulusoy Elektrik, Türkiye’nin önemli projelerinin enerji alt yapısında yer almaktadır. Ulusoy’un Türkiye’de yer aldığı önemli projelerin başında Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Vodafone Arena Stadyumu, Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Kızören Santrali yer almaktadır. Enerji alt yapısının oluşumu noktasında Türkiye’nin lider firmalarından birisi olan Ulusoy Elektrik dağıtım şirketlerinin de öncelikli tedarikçilerinden birisidir. Ülkemizin elektrik dağıtım yatırımlarının orta gerilim ekipman ihtiyacının yarısına yakınında Ulusoy Elektrik ürünleri tercih edilmektedir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......