Nordex, Eber RES için 10 adet N131/3900 rüzgar türbini tedarik edecek

Nordex, Erdem Holding A.Ş.’den bir proje siparişi daha aldı. Nordex, Eber RES için 10 adet N131/3900 rüzgar türbini tedarik edecek. 15 yıllık her şey dahil “Premium Servis” hizmeti de anlaşmanın bir parçasını oluşturuyor.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yer alan proje 7.8 m/s’lik yıllık ortalama rüzgar hızıyla Nordex’in N131/3900 türbini için çok uygun bir saha olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Nordex, Eber RES için Türkiye’de bir ilk olacak olan 84 metre çelik kuleleri kullanacak. Kurulumu 2018 baharında gerçekleştirilmesi planlanan 39 MW kapasiteli rüzgar santrali, 2018 yılı sonunda 136.000 MWs temiz elektrik üretecek.

Aynı zamanda Eber RES, Nordex’in N131/3900 türbinlerini tedarik edeceği ilk, Erdem Holding ve Nordex’in birlikte çalışacağı dördüncü rüzgar santrali olma özelliğini taşıyor. Erdem Holding telekomünikasyon, enerji, inşaat, inşaat ve yapı malzemeleri, gayrimenkul, geri dönüşüm ve atık yönetimi sektörlerinde faaliyet göstermekle birlikte yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını giderek artırıyor.

Nordex Grup – özetle;

Grup, 25’in üzerinde farklı pazarda yaklaşık 21 GW’lık rüzgar enerjisi kapasitesi tesis etmiştir. 2016 yılında, 25’ten fazla ülkedeki faaliyetleriyle toplamda 3.4 milyar avroluk gelir elde etmiştir. Şirket şu anda yaklaşık 5.000 kişilik bir işgücünü istihdam etmektedir. Ortak üretim kapasitesi Almanya, İspanya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’daki fabrikaları kapsamaktadır. Nordex, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardaki pazar gereksinimleri için özel olarak hazırlanmış olan, 1.5-3.9 MW kara türbinleri sınıfındaki ürün portfoyüne odaklanmıştır.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......