OSRAM Aydınlatma Armatürleri Otoparklarda

Dünya aydınlatma devi OSRAM’ın yeni ürünü Siteco marka aydınlatma armatürü Compact Monsun LED Parking otoparklarda insanlar ve araçlar için maksimum güvenlik sağlarken, enerji tüketimini de yüzde 80 oranında azaltıyor

OSRAM’ın geliştirdiği yeni ürünü Siteco marka aydınlatma armatürü Compact Monsun LED Parking,4.500 lm nominal ışık akısına ve gelişmiş dikey ışıklandırmaya sahip en yeni LED teknolojisi ile çok katlı otoparklarda optimum aydınlatma ve daha fazla güvenlik sağlıyor. Armatür aynı zamanda, ışığı otoparktaki harekete göre kontrol eden yüksek frekanslı bir sensör ile donatılmış.

Yatay aydınlatmayı tamamlayan otopark aydınlatma armatürünün dikey aydınlatması, park yerlerine ve geçiş koridorlarına belirgin biçimde daha fazla ışık getiriyor. Ayrıca, gelişmiş yüz aydınlatma ve daha az gölgelenme sayesinde, otoparklarda yürüyen insanlar daha kolay fark edilebiliyor.

Geleneksel aydınlatmanın yüksek elektrik gereksinimleri hem özel hem de belediyeye ait otopark işletmecileri için önemli bir işletme gideri oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda enerji dengesini de olumsuz etkiliyor. Compact Monsun LED Parking ile enerji tüketiminin azaltılması standart aydınlatma çözümlerine kıyasla yüzde 60, hatta akıllı aydınlatma kontrolü ile birlikte kullanılırsa yüzde 80’e kadar tasarruf sağlayabiliyor.

Harekete duyarlı aydınlatma kontrolü otoparklardaki enerji verimliliği seviyesini önemli ölçüde artırır, bu nedenle Compact Monsun LED Parking yenilikçi bir yüksek frekanslı sensör (HC1) ile donatılmıştır. Entegre sensör geniş bir tespit aralığına ve hem insanlar hem de araçlar için yüksek kalitede tespit kabiliyetine sahiptir.

Sensör, otoparkta artık yol üzerinde insanlar ve araçlar olmadığında hemen etraftaki hareketleri kaydederek aydınlatmayı kısarak veya kapatarak duruma göre uyarlar. Sensör teknolojisiyle donatmanın ikinci bir aşaması uygulanabilir – herhangi bir zamanda orijinal donanımı güçlendirmek için takılabilecek bir sensör kiti mevcuttur.

Compact Monsun LED Parking’in özel bir versiyonu Lightify Pro adı verilen kablosuz kontrol sistemiyle donatılmıştır. Bu, aydınlatma armatürlerinin birbiriyle iletişim kurduğu ve radyo sinyalleriyle kontrol edildiği kablosuz aydınlatma kontrolüne olanak verir. Özel tesisat döşenmesine artık ihtiyaç yoktur.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......